Hirdetés
. Hirdetés

Nem engedik embereken tesztelni Musk agyi chipjét

|

A Neuralink milliárdos vezetője állítólag egy rivális agychipes cégbe való befektetésen gondolkodik.

Hirdetés

Elon Musk technológiai vállalkozó a Reuters szerint befektetést fontolgat a Synchron nevű agychip-fejlesztő cégbe, amely saját hasonló cégével, a Neuralinkkel konkurál.

Musk az elmúlt hetekben felkereste a Synchron alapítóját és vezérigazgatóját, Thomas Oxley-t, hogy megvizsgálják egy lehetséges vállalkozás lehetőségét - mondta négy, a megbeszéléseket ismerő személy a hírügynökségnek, bár megjegyezték, hogy a tárgyalások még messze nem zárultak le, és egyelőre nem világos, hogy létrejön-e az üzlet.

A New York-i székhelyű Synchron több lépéssel a Neuralink előtt jár az agyi implantátumok embereken történő tesztelésére vonatkozó hatósági engedély megszerzésében, mivel tavaly zöld utat kapott az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól (FDA). Ezt megelőzően Ausztráliában négy emberen végzett külön emberi kísérleteket, amelyek során értékes adatokat gyűjtöttek a jövőbeli tesztekhez.

Hirdetés

Bár Musk többször utalt arra, hogy a közeljövőben emberi teszteket végeznek a Neuralinkkel, még nem kaptak engedélyt erre a felhasználásra, és nem tudni, hogy a vállalat jelenleg hol tart a szabályozási folyamatban. A Synchron eszközével ellentétben a Neuralink beszerelése komoly sebészeti beavatkozást igényel, amely a koponyán végzett vágásokkal jár, ami valószínűleg magyarázza a lassabb előrehaladást.

A Musk és a Synchron közötti tárgyalások nem az első alkalom lennének, hogy a milliárdos felkeresi a rivális agytechnológiai vállalatot, hiszen a Reuters szerint 2020-ban a Paradromics Inc. céggel folytatott tárgyalásokat. Azok az egyeztetések azonban azóta megszakadtak.

Annak ellenére, hogy a szabályozó hatóságoknál viszonylag kevés előrelépés történt, a Neuralink lényegesen nagyobb vállalat, amely 300 alkalmazottal büszkélkedhet, és 2016-os alapítása óta mintegy 363 millió dollárnyi befektetést gyűjtött össze. Az ugyanebben az évben indult Synchron körülbelül 60 dolgozót foglalkoztat, és szerényebb, 65 millió dollárt vonzott a befektetőktől.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.