Hirdetés
. Hirdetés

Nem enyhült a válság

|

Érkeznek a multi cégek első negyedéves pénzügyi eredményei. A helyzet nem javult, de talán a visszaesés megáll a második félév előtt.

Hirdetés

Nagyarányú visszaesést regisztrált az idei első negyedévben az infrastruktúra-szállító EMC. Az árbevétele 9,2 százalékkal csökkent 3,15 milliárd dollárra, míg a profitja 23 százalékkal 194,1 millió dollárra esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A vállalat vezérigazgatója, Joe Tucci szerint a drámai árbevétel-csökkenés ellenére az EMC folytatta a költségek lefaragását és az eladások növelését célzó stratégiáját. Tucci arra számít, hogy az IT-kiadások növekedni fognak a második félévben. Mint fogalmazott, a globális IT-kiadások elérték vagy nagyon közel vannak a gödör mélyéhez. Az EMC információs infrastruktúra üzletágából származó árbevétele 300 millió dolláral csökkent 2008 első negyedévéhez képest, viszont jól teljesített a VMWare, amely 7,4 százalékkal növekedett.

Tíz év után először jelentett be veszteséges negyedévet a Logitech. A perifériagyártó cég eladásai 32 százalékot csökkentek és a vállalat 35 millió dollár veszteséget könyvelt el, szemben a tavalyi év első negyedévének 60,3 millió dolláros nyereségével. Gerald Quindlen elnök-vezérigazgató szerint a következő negyedévben is veszteségre számítanak, ami akár 50 millió dollár is lehet. A Logitech idén 500 fős elbocsátást jelentett be, amitől 100 millió dollár megtakarítást remélnek. Quindlen szerint nem valószínű, hogy további leépítésekre lesz szükség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.