Hirdetés
. Hirdetés

Nem mindenki nevetett Jobs levelén

|

Az EMI elnöke az Apple első emberével közösen jelentette be a DRM-mentes tartalmak elérhetőségét az iTunes Store-on keresztül.

Hirdetés

Eric Nicoli, az EMI Group elnöke és Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója a londoni EMI-főhadiszálláson jelentette be az újfajta tartalmak megjelenését. A felek a fogyasztói szabadság növekedéséről és a megvásárolt zene minőségének javulásáról beszéltek, de az is kiderült, hogy a szolgáltatás is drágább lesz a megszokottnál. Az új formában kínált tartalmak között a Gorillaz, Robbie Williams és a Rolling Stones albumai is megtalálhatóak.

A nagy kiadók közül az EMI az első, amelyik rászánta magát a DRM-től való elszakadásra; a lépés akkor is számottevő nyomást jelent a többi kiadóra, ha üzletileg nem bizonyul majd elsöprően sikeresnek. Úgy tűnik, Jobs februári nyílt levelét csak az EMI vette komolyan, Edgar Bronfman, a Warner Music vezérigazgatója egyenesen "értelem és logika nélkülinek" nevezte az Apple-vezér megnyilatkozását. Most könnyen előfordulhat, hogy Bronfmannak és a többieknek is felül kell vizsgálniuk korábbi álláspontjukat.

Bryan Wang, az InStat elemzője a bejelentés kapcsán elmondta: a DRM-mentes zene egyértelműen a vásárlók érdekeit szolgálja. A fogyasztók nem feltétlenül értik, mi a DRM lényege, de ez nem is érdekli őket. Számukra csak az a fontos, hogy bármilyen eszközön lejátszhassák mindazt, amit kifizettek. Wang szerint az Apple és az EMI lépése nem lesz érezhető hatással a kalózkodásra - az illegális fájlmegosztást az elemző inkább életkori sajátosságnak tartja, ami a rendszeres jövedelemmel rendelkező felhasználókat (vagyis az iTunes Store célközönségét) egyébként sem érinti a különösebb mértékben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.