Hirdetés
. Hirdetés

Nem sértett szabadalmat az Apple

|

Lezárult a 2010 őszén indult vizsgálat, az ICT az Apple javára döntött.

Hirdetés

A Motorola még 2010 novemberében fordult az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához, hogy tiltsa be az Apple termékeit, mivel állításuk szerint a vállalat megsértett több Motorola-szabadalmat is.

 

Az ICT azonban erre nézve nem talált bizonyítékot, ezért az Apple javára döntött. Ez vonatkozik a 6.246.862 számú szabadalomra is, ami deaktiválja az érintőképernyőt, mikor a készülék a felhasználó testének közelébe kerül. Ez a technológia akadályozza meg, hogy a telefon funkciói aktiválódjanak, például mikor telefonálás közben a képernyő az ember arcához ér.

A vizsgálat még jóval azelőtt kezdődött, hogy a Google felvásárolta volna a Motorola Mobility-t, de fontos szerepet játszott az okostelefon-gyártók között dúló, soha véget nem érő jogi csatározásban. A piacon a verseny igen kiélezett, ezért a cégek jogi képviselői szinte folyamatosan a bíróságok tárgyalótermében tartózkodnak valamilyen ügyben.

Hirdetés

Bár a szabadalmi pereket elsősorban a kerületi bírósok elé terjesztik be, az ITC egyre népszerűbb a cégek körében, mivel jogában áll betiltani a termékek behozatalát az Egyesült Államokba. Ritkán születik ilyen döntés, de ha mégis, az komoly érvágás a piaci részesedésért harcoló vállalatoknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.