Hirdetés
. Hirdetés

Nem tűri az agyelszívást az Apple

|

Mansfield marad, az Apple több meghatározó szakemberét topmenedzseri állással jutalmazták. Az AMD nemrég lenyúlta a gyártó vezető platformtervezőjét - a jelek szerint nem akarják, hogy a konkurencia levadássza a tehetséges munkavállalóikat.

Hirdetés

Bob Mansfield
Bob Mansfield
Az Apple hétfőn jelentette be, hogy a korábbi hírekkel ellentétben Bob Mansfield, a vállalat vezető hardvertervező mérnöke mégsem távozik a cégtől; marad és aktívan részt vesz az új termékek kifejlesztésében.

A gyártó még júniusban jelentette be, hogy Mansfield, aki rangidős alelnökként évek óta a hardver-divíziót igazgatta, rövidesen nyugdíjba vonul; helyét Dan Riccio veszi át. A hétfői bejelentés szerint Ricco a terveknek megfelelően át is vette elődjétől a folyó ügyeket, és mostantól ő irányítja a Mac számítógépek, az iPhone okostelefonok, az iPad tabletek és az iPod lejátszók fejlesztéseit.

Mansfield marad

Bob Mansfield mégis úgy döntött, hogy az Apple-nél folytatja a karrierjét. „Mansfield a következő generációs termékek fejlesztésében fog részt venni, közvetlenül Tim Cooknak jelent majd” - írta közleményében a cég, de azzal kapcsolatban nem adtak felvilágosítást, milyen szerepkört szánnak a veterán szakembernek.

Mansfield utoljára júniusban került a reflektorfénybe, amikor levélben biztosította a cég ügyfeleit, hogy az Apple az EPEAT tagja marad. A kaliforniai gyártó néhány nappal korábban jelentette be, hogy kilép a számítástechnikai termékeket környezetvédelmi szempontok szerint osztályozó rendszerből; a lépés, amelyet szinte azonnal visszavontak, komoly felhördülést váltott ki szakmai körökben.

Derült égből villám-előléptetések

Az Apple szintén hétfőn jelentette be, hogy Craig Federighit a Mac szoftverek vezető tervezőjét senior alelnökké nevezték ki. Federighi, aki korábban a Steve Jobs által alapított NeXT-nél is dolgozott, 2009 óta felügyeli az OSX operációs rendszerek fejlesztését. Ahogy Mansfieldet és Ricciót, úgy őt is a topmenedzsment tagjává választották.

Talán nem véletlen, hogy az Apple vezetősége éppen most döntött úgy, hogy nagyobb íróasztallal kínálja meg legfontosabb szakembereit. A riválisok láthatóan szemet vetettek az Apple-nél nevelődött munkavállalókra: az AMD például a közelmúltban jelentette be, hogy Jim Kellert, a cupertinóiak volt platformtervezőjét nevezték ki processzor-divíziójuk élére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.