Hirdetés
. Hirdetés

Nem veszítik el a támogatást a Patkós-Cassa-ügy kárvallottjai

|

A viszonteladó Patkós-Cassa pórul járt ügyfeleinek azt javasolja az adóhatóság, hogy vegyék fel a kapcsolatot a megrendelt online pénztárgép forgalmazójával.

Hirdetés

A NAV egyben megerősíti, hogy mindazok, akik támogatási tartalommal rendelkező üzembe helyezési kóddal rendelkeznek, nem veszítik el jogosultságukat a támogatásra.

Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett tájékoztatóban ismerteti: az adóhatóság által adott, az online pénztárgép üzembe helyezéséhez szükséges és a támogatás igénybevételére jogosító egyedi kód mindaddig felhasználható, amíg igénybevételével üzembe nem helyezték az online pénztárgépet. Azt javasolják: azok, akik a Patkós-Cassa Kft.-n, mint viszonteladón keresztül rendeltek online pénztárgépet, a gép forgalmazójával vegyék fel a kapcsolatot a további teendők tisztázása érdekében.

Az állami adóhatóság adózói bejelentések alapján értesült arról, hogy számos adózó rendelt online pénztárgépet a Patkós-Cassa Informatikai Kft.-től, mint viszonteladótól, amely azonban a pénztárgép beüzemelését megelőzően az adózók és az érintett forgalmazó számára is elérhetetlenné vált. A pénztárgép forgalmazója a Patkós-Cassa Informatikai Kft. által neki átadott megrendelésekről adatot szolgáltatott a NAV-nak.

Az, hogy a viszonteladó nem teljesíti a szerződésben foglalt kötelezettségét a megrendelő, illetve a forgalmazó felé, az érintettek közötti polgári jogviszony keretében rendezhető, ez pedig kívül esik a adóhatóság hatáskörén, az esetleges büntetőjogi felelősség kivizsgálása a rendőrség hatáskörébe tartozik - írja közleményében a NAV.

Az adóhatóság a Patkós-Cassa-ügy kapcsán felhívja a figyelmet arra: amennyiben valaki támogatási tartalommal rendelkező üzembe helyezési kóddal rendelkezik, azt nem veszítette el, támogatási igényét továbbra is érvényesíteni tudja.

 

 

A Népszabadság január elején arról számolt be, hogy a BRFK korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya kilenc budapesti és Pest megyei cég feljelentését egyesítve csalás gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettesek ellen a Patkós-Cassa Informatikai Kft. pénztárgépbeszerzéseivel összefüggésben. A BRFK sajtószolgálata a napilap érdeklődésére azt közölte: bár eddig csak kilencen tettek feljelentést, a rendőrség körülbelül ezer olyan károsult vállalkozás jelentkezésére számít, amelyek kifizették az adóhatósággal adatkapcsolatra képes kasszára az előleget, a gépet azonban végül nem kapták meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.