Hirdetés
. Hirdetés

Nagyon kevés Microsoft Surface táblagép fogy

|

A Microsoft tabletje továbbra is nehezen hódítja meg a vásárlók szívét.

Hirdetés

Az IHS iSuppli adati szerint az elmúlt negyedévben debütált Surface RT tabletből körülbelül 1,25 milliót szállított le a Microsoft, azonban ebből csak jóval kevesebb, 680 - 750 000 darab találhatott gazdára. Ez csupán 55-60 százalékot jelent a kereskedelembe került példányok számából.

Az effajta eladási arány nem szokatlan, ráadásul a mostanában bemutatott androidos eszközöknél is megfigyelhető. Természetesen közel minden gyártó esetében elenyésző ez a szám, ha az Apple-höz hasonlítjuk őket - a cupertinóiak arányszáma gyakran 90 százalék körül alakul, de van, hogy 100 százalékot mutat. Csak iPadből 22,9 millió fogyott az elmúlt három hónapban.

Az elemzők szerint nem valószínű, hogy azonnal folytatódna az ARM processzorra épített RT tablet gyártása, ugyanis az első negyedévben a Microsoft még mindig a készletek kisöprésével bajlódik. Természetesen ez sem egyedi jelenség. Az Amazon Kindle Fire például a bemutatkozásakor olyannyira felhalmozódott a raktárakban, hogy egy ideig nem is gyártották. 

A Surface RT-nek ugyanakkor más nehézségekkel is meg kell küzdenie: az operációs rendszert a felhasználók nem szívesen tanulják meg újból használni, ráadásul a gyártók is kevésbé érdeklődnek az RT-eszközök iránt. 

A hamarosan érkező Surface Pro, amely a teljesverziós Windows 8-ra és Intel processzorra épít, már nagyobb sikerre a számíthat a szakértők szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.