Hirdetés
. Hirdetés

Nemet mondott a Windows RT-re az Acer

|

A gyártó egyelőre elégedetlen az operációs rendszerrel.

Hirdetés

Az idei Computexre az ASUS-hoz hasonlóan az Acer is számos Windows 8-as terméket vitt ki, a cég többek közt bemutatta az első erre épülő táblagépeit is. Ettől függetlenül a versenytársától eltérően a gyártó standján egyetlen Windows RT-vel (a Windows 8 ARM architektúrán futó verziójával) szerelt eszköz sem volt látható.


A tényállást firtató újságírói kérdésre Zhentang Wang, az Acer ülnöke közölte, hogy a vállalat egyelőre biztosan nem fog a Microsoft rendszerével szerelt ARM-es tabletet piacra dobni, hiszen a mérnökök szerint nem lenne kielégítő a termékek teljesítménye.


Ugyan az indoklás látszólag megállja a helyét, ám valószínűleg csak a történet felét árulta el az úriember: az eltérő architektúra miatt a Windows RT nem lesz kompatibilis a jelenlegi Windows-os alkalmazásokkal, ráadásul a hagyományos felületén csak a Microsoft által engedélyezett programok (például az Office) futhatnak majd, így az első időkben garantáltan gyenge lesz a szoftveres támogatottsága.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.