Hirdetés
. Hirdetés

Népszerű az online csoportmunka a koronavírus miatt

|

A hazai cégek is komolyan készülnek arra a helyzetre, ha dolgozóikkal távmunka keretében kell tartaniuk a kapcsolatot a koronavírus terjedése kapcsán hozott esetleges óvintézkedések miatt.

Hirdetés

Ahhoz, hogy egy ilyen helyzet minél kevesebb problémát okozzon a működésükben, a szükséges infrastruktúrának is rendelkezésre kell már állnia, mire az ezt érintő döntést meghozzák. Az Invitech tapasztalatai szerint a magyarországi vállalkozások a jelenleg otthonról dolgozó kollégáik létszámának sokszorosát kiszolgáló sávszélesség igénybevételére készülnek fel, de például a videokonferenciák lebonyolításához szükséges megoldások iránt is élénk az érdeklődés.

Hirdetés

Az infokommunikációs szolgáltatónál a koronavírus (COVID-19) olaszországi megjelenésével egyidőben kezdték tapasztalni, hogy jelentősen növekszik a sávszélesség-bővítési lehetőségek iránti érdeklődés, hiszen egyre több magyarországi cég vette elő a krízishelyzetekre vonatkozó intézkedési terveit, amelyben az első tennivalók között szerepel a távmunkát minél szélesebb körben lehetővé tévő technikai feltételek azonnali megteremtése.

"A felkészülés természetesen nem a pánik része, itt nagyon komoly cégek a lehető legkörültekintőbb módon elkészített üzletfolytonossági terveik alapján járnak el. Minket sem ért meglepetésként a megnövekedett igény, hiszen pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy az internetes elérés alapvető fontosságú egy ilyen helyzet kezelésében akár rövid, akár hosszú távról beszélünk. Ugyanilyen megnövekedett érdeklődés tapasztalható az online csoportmunkákat és értekezleteket lehetővé tévő megoldások, valamint a videokonferenciák és -hívások lebonyolításához szükséges eszközök iránt. Ezt a folyamatot az is erősíti, hogy több országban is átmenetileg csak ilyen módon kívánnak érintkezni, tárgyalni az egyes vállalatok akár belföldi, akár külföldi partnereikkel" - fogalmazott Marton László, az Invitech vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese.

A társaság tapasztalatai szerint a hazai nagyvállalatok és közepes méretű vállalkozások közül olyanok is akadnak, akik a sávszélesség tényleges bővítésével még kivárnak, de annak technikai feltételeit már most igyekeznek megteremteni, például erősebb routerek beszerzésével. Tipikus példa, hogy az eddig 100MB/másodperces adatátvitelt igénybe vevő megrendelők egy része arra készül fel, hogy szükség esetén az 1GB/másodperces adatátvitelre is képesek legyenek, így lehetővé téve, hogy tömegesen dolgozhassanak otthonról az érintett munkavállalók.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.