Hirdetés
. Hirdetés

Népszerű az Opteron, gazdagszik az AMD

|

Az Advanced Micro Devices (AMD) processzorgyártó vállalat közzétette 2006. első negyedévi pénzügyi jelentését, melyből kiderül, hogy - többek között a kétmagos Opteron processzor iránti óriási keresletnek köszönhetően - sikerült elérni az 1,33 milliárd dolláros összbevételt.

Hirdetés

Egy évvel korábban hasonló időszakban csak 1,23 milliárdot sikerült realizálni, illetve valójában csak 780 milliót, ha nem számoljuk a Spansion memóriachip üzletág eredményeit. A részvényenkénti nyereség túlszárnyalta az elemzők által előre jósolt 30 centes határt nyolc további centtel.

A legnépszerűbbek egyértelműen a kétmagos processzorok voltak, főként azok munkaállomásba, illetve szerverekbe szánt változatai, vagyis az Opteron chipek. Emellett a növekedéshez hozzájárult az átlagos eladási ár emelkedése is.

Általánosságban elmondható, hogy a most lezárult időszakban a kereskedelmi szektorban többen döntöttek úgy, hogy lecserélik elavult Intel alapokon nyugvó rendszerüket az AMD jobb tulajdonságokkal rendelkező megoldásaira. Ennek ellenére a Turion 64 mobilprocesszorok is jobban teljesítettek, mint egy évvel korábban, vagyis a tendencia a vállalat minden piaci szegmensében pozitív.

Az AMD külön büszke arra, hogy most már 11 negyedéves időszak óta folyamatosan sikerül tartaniuk az évenkénti legalább 20%-os növekedést. Nemrég beindították drezdai Fab 36-os számú üzemüket is, melytől azt remélik, hogy 2005 és 2008 között sikerült megduplázni a vállalat chipgyártó kapacitását. 2007 közepére elkezdik a 65 nanométeres gyártási technológia nagy volumenű alkalmazását is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.