Hirdetés
. Hirdetés

Netvíkend Debrecenben: újra indul az e-kamion

|

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében idén is útjára indítja eMagyarország kamionját. A mozgó eMagyarország pont a következő hónapokban az ország négy városában nyújt alkalmat az érdeklődőknek a szélessávú internet lehetőségeinek megismerésére.

Hirdetés

A szélessávú internetes infrastruktúra fejlődésére jellemző, hogy 2005. decemberében a 3135 magyarországi település közül 1773-ban volt elérhető szélessávú technológia, ez települési szinten 56,6 százalékos lefedettséget jelentett. Az ADSL szolgáltatást elérő települések száma 1677 volt, a kábel-internetet elérő településeké pedig 414. Az ADSL központtal rendelkező településeken lakók száma összesen 9,084 millió, a 414 kábel-internet szolgáltatást elérő településé pedig 5,85 millió.

Az észak-alföldi régióban 2005. júniustól az év végéig - 70,8 százalékról 80,3 százalékra - mintegy 10 százalékkal nőtt a szélessávú internet-lefedettség, ami azt jelenti, hogy a térségben jelenleg több mint 1,5 millió ember élvezheti a szélessávú internet előnyeit. A látványos növekedésben minden bizonnyal szerepet játszottak az IHM szélessávot népszerűsítő kezdeményezései, illetve az európai uniós forrásból a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) keretében kiírt pályázatok is, hiszen tavaly összesen több mint 2,5 milliárd forintos támogatást kaptak a régióból pályázók.


Az eMagyarország kamion szélessávú internetkapcsolattal rendelkező, 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt mozgó eMagyarország pont. A látássérültek számára a számítógépek speciális szoftverekkel vannak ellátva, a kezdő internetezőket pedig képzett szakember segíti az internettel való ismerkedésben.

Az eMagyarország kamion állomásai:
- Március 19. Debrecen (Főnix csarnok)
- Március 25. Nagykanizsa (Erzsébet tér)
- Április 2. Szeged (Dóm tér)
- Május 19-20. Budapest (Jövő Háza)

Netvíkend először a debreceni Debexpo kiállításon lesz, ahol a kamion a csarnok előtti parkolóban, a főbejárathoz közel, a kiállítás területén parkol majd 10.00 és 18.00 óra között.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.