Hirdetés
. Hirdetés

Nőtt a Firefox piaci részesedése

|

Az ingyenes, nyílt forráskódú Firefox webes böngésző márciusban elég új felhasználót győzött meg ahhoz, hogy végre elérje a 10%-os globális piaci részesedést.

Hirdetés

A múlt hónapban a Mozilla által folyamatosan fejlesztett böngészőt az összes internetező 10,05%-a használta, míg februárban csak 9,75% döntött a Tűzróka mellett. A piacvezető Internet Explorer részesedése így 84,7%-ra csökkent. A harmadik helyen továbbra is az Apple féle Safari áll 3,19%-kal.

A Firefox népszerűsége főleg az 1.5-ös változat megjelenését követően kezdett el drasztikus mértékben növekedni. Azóta már sikerült az internetezők 3,34%-át megnyerniük, míg az Internet Explorertől a felhasználók 3,89%-a pártolt el. A statisztikák szerint legtöbben a biztonsági hiányosságok miatt döntöttek más böngésző használata mellett. A negyedik helyen a Netscape végzett 1,05%-kal, amit az Opera, majd a Mozilla követ 0,54; illetve 0,34%-kal. Várhatóan az Internet Explorer hetes verziójával a Microsoft sikeresen visszaszerzi majd elvesztett pártolóit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.