Hirdetés
. Hirdetés

Növelte profitját a Microsoft

|

Meglepte az elemzőket a Microsoft bejelentése, miszerint a harmadik negyedévben közel 20 százalékos profitnövekedést értek el.

Hirdetés

A március 31-ével lezárult pénzügyi negyedévben a Microsoft 20,49 milliárd dolláros forgalmat ért el. A profitjuk összesen 6,06 milliárd dollár lett, ami részvényenként 72 centet jelent. Ez jelentős növekedés a 2012 ugyanezen időszakában elért 5,11 milliárd dollárhoz képest.

 

A Microsoft annak ellenére ért el növekedést, hogy az elemzők szinte egytől-egyig a PC-piac hanyatlásáról beszélnek. Az okostelefonok és a tabletek térnyerése miatt az operációs rendszerek piacán a Microsoft egyértelműen elveszítette korábbi pozícióját, hiszen a mobil OS-ek közül egyelőre csak az Android és az iOS rendelkezik igazán jelentős piaci részesedéssel.

A Microsoft továbbá bejelentette, hogy Peter Klein CFO a pénzügyi év végén távozik a cégtől, utódját az elkövetkező hetekben nevezik majd meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.