Hirdetés
. Hirdetés

Novemberre csúszott a PlayStation 3 megjelenése

|

A Sony Computer Entertainment vezetője hivatalosan is elismerte, hogy a PlayStation 3 játékkonzol novemberben kerül boltokba, annak ellenére, hogy korábban tavaszi megjelenésről volt szó.

Hirdetés

Az SCEI elnöke, Ken Kutaragi egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy a PS3 egy időben jelenik majd meg Japánban, Észak-Amerikában és Európában is. Ezzel a lépéssel ez a konzol lenne az első a Sony történelmében, amely minden főbb piacon egyszerre debütál. A tervek szerint ezt követőben minden egyes hónapban legalább egy millió példányt szeretnének eladni belőle. Jövő márciusra így hatmillió játékgép találhat gazdára.

A bejelentést megelőzően a korábbi nyilatkozatokból arra lehetett következtetni, hogy marad a tavaszi megjelenési időpont, ám ennek tartására egyre kisebb volt az esély. Kutaragi a késést elsősorban olyan kulcsfontosságú szabványosításra váró fejlesztésekkel indokolta, mint a HD videó, a másolásvédelem, illetve a konzol és a televízió közötti interfész.

"Sok minden folyt a háttérben, ami erősen frusztráló volt, de most már sokkal tisztább a kép, s így eldönthettük végre, hogy november eleje az az időpont, ami megfelelőnek látszik a PlayStation 3 piacra dobására." - mondta Kutaragi.

Az AACS rövidítéssel illetett új másolásvédelmi technológiát egy nyolc vállalatból álló csoport fejlesztette, melynek a Sony is tagja. Eredetileg már tavaly el kellett volna készülnie, de még most is vitás néhány kérdés. A hónap elején azonban sikerült elkészíteni egy olyan előzetes verziót, amely már lehetővé teszi a gyártók számára, hogy megkezdődhessen a gépbe kerülő Blu-ray olvasó egységek sorozatgyártása.

A konzol emellett fejlett HDMI kimenettel is rendelkezik, amely a magas minőségű videó és audió tartalmak nagy sebességű átvitelére lett kifejlesztve. A legtöbb HDTV szintén rendelkezik ezzel a csatlakozóval, így ez feltétlenül fontos volt. A szabvány egy újabb verziója várhatóan júniusban jelenhet meg az HDTV-k egy új generációján. Ezt tartalmazza majd a PS3 is.

A konzol novemberre csúsztatott megjelenése a Microsoftnak igazán jó hír, hiszen így pontosan egy év előnyre tehet szert saját Xbox 360 játékgépével, amely tavaly ugyanúgy november folyamán került piacra. A sajtótájékoztatón a késésen túl semmilyen más bejelentés nem született, így például újabb játékokról és más termékekről sem rántották le a leplet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.