Hirdetés
. Hirdetés

Obama az offshore-beruházásokkal kapcsolatos félelmekről

|

Az Egyesült Államok elnöke Bombayben, egy üzleti döntéshozóknak szervezett összejövetelen nyilatkozva kijelentette: idejétmúlt és megalapozatlan sztereotípia az a vélemény, amely szerint az indiai outsourcing szolgáltatások negatív hatással vannak az amerikai foglalkoztatottság alakulására.

Hirdetés

Barack Obama elnök igyekezett megnyugtatni a piacokat; az Egyesült Államok egyes tagállamai a közelmúltban olyan intézkedéseket hoztak, amelyek mögött sokan - köztük az indiai outsourcing szféra egyes prominensei is - protekcionalista, az amerikai foglalkoztatottságot versenyellenes módszerekkel javítani kívánó törekvést sejtettek.

Ezek egyik legszembetűnőbb példájaként Ohio állam törvényhozása a közelmúltban olyan szabályozást fogadott el, amely megtiltotta, hogy nyilvános alapok offshore beruházásokat eszközöljenek.

Az elmúlt években négyszeresére nőtt az Egyesült Államok Indiába irányuló exportja, az erre a piacra termelő gyártók már ma is több tízezer amerikai munkavállalót tartanak el - hangoztatta az elnök az interneten keresztül is közvetített beszédében. Obama kiemelte: a gyártás mellett az agráriumban, az utazási és képzési szolgáltatások területén is számos olyan amerikai vállalat van, amely elsősorban indiai exporttevékenységének köszönheti a fennmaradását, és hangsúlyozta, hogy évről-évre több milliárd dollár értékű indiai tőkét fektetnek be az Egyesült Államokban.

Obama elnök háromnapos indiai látogatása nyitónapján nyilatkozott; kiemelte, hogy csak odalátogatása napján húsz üzleti megállapodás létrejöttét jelentették be, nagyjából tízmilliárd dollár értékben. Ezek a légiipari, valamint turbinák és bányászati berendezések gyártásával kapcsolatos megállapodások akár ötvenezer új álláslehetőséget is teremthetnek az Egyesült Államokban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.