Hirdetés
. Hirdetés

Októbertől Budapesten a KOSTAL-vállalatcsoport

|

Az első ütemben összesen mintegy 360 - még idén legalább száz - angolul beszélő, magas szinten képzett, IT-s és pénzügyes szakembert várnak.

Hirdetés

Októberben Budapesten nyitja meg első Üzleti Szolgáltató Központját (BSC) a világ négy kontinensének 21 országában jelenlévő, leginkább autóipari beszállítóként ismert, német, családi tulajdonú vállalatcsoport, a KOSTAL Group GmbH. Az új irodába első ütemben 360 - de még idén legalább száz - magas szinten képzett IT-s és pénzügyes szakembert kívánnak felvenni.

Bár név szerint kevesen ismerik a KOSTAL Group GmbH-t, mégis alig van a világon olyan ember, aki ne használta volna már valamelyik terméküket, hiszen szinte minden autóba be van építve belőlük néhány. Talán ezért is tartják az autóipar egyik szürke eminenciásának a tavaly mintegy 2,8 milliárd eurós forgalmat bonyolító, 4 kontinens 21 országában 18.500 munkavállalót alkalmazó cégcsoportot.

Hirdetés

A mintegy 110 éve, még Németország villamosítása idején alakult mérnökcég a kezdetektől a KOSTAL család - jelenleg már a negyedik generációjának - tulajdonában van. Az évek során létrejött új ágazatok - számuk mára ötre emelkedett - napjainkra lefedik az elektronika, a mechatronika és az automatizálás rokonterületeit, mind az alkatrészek, mind a rendszerek gyártása és tesztelés területén. Sőt 2006 óta már a napelemek piacán is megjelentek invertereikkel.

A külföldi leányvállalatoknál foglalkoztatottak száma is növekszik, így ma már a cég alkalmazottainak több mint négyötöde Németországon kívül dolgozik. A vállalatcsoportnál a K+F beruházásokat különösen fontosnak ítélik, hiszen éves szinten erre a célra fordítják a bevétel több mint 6 százalékát. Nincsenek a tőzsdén így, mint mondják napi nyomásnak sincsenek kitéve, pénzügyileg függetlenek. Alapításuk óta eddig szinte minden évben növekedtek.


Csucska Péter, a Kostal budapesti BSC-jének ügyvezető igazgatója, Andreas Kostal, a Kostal csoport vezérigazgatója (CEO), Dr. Gregor Schmeken, a Kostal csoport pénzügyi igazgatója (CFO), Christian Klein, a Kostal csoport HR részlegének alelnöke

A KOSTAL az első, ráadásul a teljes vállalatcsoportot kiszolgáló és a fenntarthatóságra fókuszáló üzleti központja (BSC) helyszínének kiválasztása során megvizsgálták több ország adottságait is, és végül Magyarország mellett döntöttek. "A tehetség és a hozzáértés egyaránt megtalálható Magyarországon. Úgy gondoljuk, hogy ráadásul a magyar kultúra is jól illeszkedik az értékeinkhez - fejtette ki döntésük indokait a cégcsoport vezetője, Andreas KOSTAL.

Októberben, Budapest egyik legzöldebb helyszínén, a városligeti Átrium Parkban nyílik majd meg az új BSC iroda, ahova az első ütemben összesen mintegy 360 - még idén legalább száz - angolul beszélő, magas szinten képzett, IT-s és pénzügyes szakembert várnak. Elképzelések szerint ez az iroda kulcsfontosságú szerepet játszhat majd a vállalatcsoport további fejlődésében.

A KOSTAL megadja munkatársainak a bizalmat, a bizonyítás és a felelősségvállalás lehetőségét azzal is, hogy bizonyos szakmai kérdésekben saját maguk dönthetnek - mutatott rá Andreas KOSTAL. Így nem véletlen, hogy az ősszel nyíló budapesti irodába is elsősorban kreatív, az eddigi normákat megkérdőjelezni merő, és akaró, új utakat felkutatni vágyó szakembereket keresnek. Mint mondják, aki itt dolgozik majd, lehetősége lesz kiemelkedni. Sőt az ilyen munkatársakat a cég vezetése is kiemelten kívánja menedzselni.

Minden tekintetben vonzó állásokat akarunk kínálni: jó pénzt, együttműködő csapatot és munkatársakat, empatikus, tehetségeket menedzselő vezetőket és inspiráló munkakörnyezetet - emelte ki Klein úr, a cégcsoport HR igazgatója. Az értelmes és izgalmas munkakihívások mellett - mint mondják a "zászlóshajóként" elsőnek létrehozott BSC irodájukban, Budapesten - barátságos, modern, inspiráló, start-up jellegű munkakörnyezetet is kívánnak kialakítani.

A budapesti BSC irodától nagyfokú határozottságot, szakértelmet és önálló problémamegoldást várnak el - emelte ki Csucska Péter, a budapesti iroda újdonsült vezetője.

A KOSTAL-nál vallják, hogy fenntartható jövőért dolgoznak. A budapesti iroda működése is 100 százalékosan kielégíti a fenntarthatóság kritériumait. Többek között a tetőn napelemek vannak, gyűjtik és újrahasznosítják az esővizet, és csak elektromos autókat használnak majd. Ráadásul minden új belépő után egy-egy facsemetét is el kívánnak ültetni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.