Hirdetés
. Hirdetés

Olaszországban is célkeresztbe került az Apple

|

A cég ellen már a sokadik trösztellenes vizsgálat folyik: ezúttal az olaszok vizsgálódnak ellene, és az Amazon szintén érintett az ügyben. De záporoznak a csapások a Google-ra és a Facebookra is.

Hirdetés

Várhatóan újabb trösztellenes per elé néz az Apple, méghozzá az Amazonnal együtt. A két high tech óriáscég most Olaszországban húzta ki a gyufát: a gyanú szerint a cég közös megegyezéssel  megakadályozta, hogy azok a kiskereskedők, akik nem tagjainak az Apple hivatalos programjának, Apple termékeket és Beats fejhallgatókat áruljanak. Ez pedig bizony versenyjogilag kifogásolható.

Hirdetés

Az olasz felügyeleti szervek néhány napja indították meg a vizsgálatot, és már mind az Amazon, mind az Apple olaszországi irodáiban megfordultak. Az Amazon szóvivője szerint cége "teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal."

Ez nem az első olyan eset, amikor az szóban forgó cégek (és néhány prominens társuk) a trösztellenes hatóságok látókörébe került. Az Egyesült Államokban az Amazon, az Apple, a Facebook és a Google ellen is szövetségi trösztellenes vizsgálat folyik, és a cégek igazgatóinak rövidesen tanúskodniuk kell. Az Apple Pay és az App Store ellen az Európai Unió vizsgálódik, és az EU az Amazon ellen is vádat készül emelni, amiért a gyanú szerint jogosulatlanul, saját termékeinek fejlesztéséhez használta a platformjain üzletelő kereskedők eladási adatait.

Ami a Google-t illeti, a keresőóriásra a Wall Street Journall szerint még idén nyáron trösztellenes per vár, és a Facebooknak az amerikai mellett a brit hatóságok vizsgálatait is állni kell. Nem árt azonban tekintetbe venni, hogy az Egyesült Államokban ezek a trösztellenes vizsgálódások egy magasabb szintű csata részét képezik, ami a high-tech óriások és az amerikai kormányzat között folyik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.