Hirdetés
. Hirdetés

Olcsó DVD-k Kínának

|

A Paramount mindössze 2 hónappal az amerikai mozipremier után 3 dollárért kínál legális DVD-ket Kínában.

Hirdetés

A Paramount a legújabb azoknak a filmstúdióknak a sorában, amelyek úgy próbálnak harcba szállni a kalózokkal Kínában, hogy olcsó, jogtiszta DVD-ket kínálnak. Mindössze két hónappal az amerikai mozipremier után 3 dollárnak megfelelő összegért kínálják a filmeket. A Paramountnak egy egészen valószínűtlen partnere van a harcban: a konkurens Warner Bros., mely már egy ideje hasonló módon kínálja kiadványait.

A Time Warner (a Warner Brothers tulajdonosa) volt az első cég, mely megpróbált alávágni a kínai filmkalózok árainak azzal, hogy olcsó DVD-ket kezdett árusítani 2006 közepén. Megalapították a Warner Chinát, ami - a Warner Bros., a China Film Group és a Hengdian Group együttműködésében - napokkal a mozipremier után kínál DVD-ket 10-12 jüan közti áron (1,3 - 1,6 dollár). A gyorsaság arra való, hogy megakadályozzák az amúgy pocsék minőségű, mozivászonról készített kalózfelvételek elterjedését; azért ennyiért, mert Kínában ennyi a kalózmásolatok szokásos ára. A Warner stratégiáját követte néhány hónappal később a Fox is, de ők magasabb áron, 20 - 25 jüanért kínálják korongjaikat, azaz nagyjából 3 dollárért.

movies.jpg

A Paramount - éppúgy, mint a Fox - abban bízik, hogy hogy a valódi, legális verziókért a vásárlók kiadják majd a kalózfelvételek árának kétszeresét, ami egyébként a legalacsonyabb ár, amennyiért a világon valaha is kínálták a két stúdió a filmjeit. Mi több, a mozipremier utáni DVD-megjelenés már dátumában is rekord. A konkurens cégek összefogásának oka, hogy Kínában nem egymással akarnak versengeni - most még, tehetjük hozzá -, hanem egy sokkal erősebb ellenfelet, a kalózpiacot szeretnék visszaszorítani. Minél több kiadó filmjeit találja meg a vásárló egyetlen helyen, annál valószínűbb, hogy ott vásárol, mintsem az illegális forrásoknál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.