Hirdetés
. Hirdetés

Olcsóbbak az okostelefonok, jól is fogynak

|

Az előrejelzések szerint 2013-ban egymilliárd okostelefon talál(t) gazdára.

Hirdetés

Az idén egymilliárd, a tavalyinál közel 40 százalékkal több okostelefont értékesítenek a világpiacon az amerikai International Data Corporation (IDC) távközlési és informatikai piackutató vállalat előrejelzése szerint.

Hirdetés

Az eladások növekedésének legerősebb hajtóereje az IDC tanulmánya szerint az átlagos készülékár (ASP) folyamatos csökkenése. Az idén az okostelefonok átlagos ára 337 dollár lesz, 12,8 százalékkal alacsonyabb a 2012-es 387 dollárnál.

 

Az IDC 2017-re 1,7 milliárd készülék értékesítését jelzi ellőre az eladott készülékek számának évi átlagos 18,4 százalékos növekedése alapján. Az átlagos készülékár 2017-re 265 dollárra csökken.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.