Hirdetés
. Hirdetés

Olcsóbban telefonál a porszívógyártó

|

Több távközlési cég bevonásával az Electrolux Lehel Kft-nél egy olyan telekommunikációs projektet valósítottak meg, melynek következtében a vezetékes telefonálás költségei 50 százalékkal, a mobiltelefonok használatának költségei csökkentek.

Hirdetés

Várakozások szerint a 32 millió forintos beruházás várhatóan 50 millió forint éves megtakarítást eredményez majd. Az Electrolux Lehel Kft-nél elkezdett távközlési projektet a cégcsoporton belül más leányvállalatoknál is tervezik megvalósítani, de közöttük a magyar cég volt az első e tekintetben.

A telekommunikációs projekt kivitelezését a SciamuS Kft-re bízták, a tanácsadó cég 4C-nek nevezett költségoptimalizálási módszerét alkalmazták, melynek neve a Cut and Control the Communication Cost (Csökkenteni és Ellenőrizni a Kommunikációs Költségeket) angol kifejezésből származik. A SciamuS érdekelt a tevezett megtakarítások valós elérésében, hiszen ennek alapján kiszámított sikerdíjat kapnak majd. A cég munkatársai az Electrolux alkalmazottainak telefonálási szokásait térképezték fel, és ennek alapján dolgozták ki költségmegtakarítást eredményező javaslatait. Például a külföldi hívások esetében sokkal olcsóbb, ha a külföldön tartózkodó munkatársat itthonról hívják, mint fordítva. A tanácsadó cégnek jelentős árkedvezményeket sikerült kiharcolnia a Magyar Telekom csoporthoz tartozó T-Systemtől, a vezetékes és a mobil telefonálás tekintetében egyaránt. A technikai hátteret az Ericsson Magyarország biztosította, a vállalat a különböző telephelyeken üzemelő alközpontokat és a hozzájuk tartozó berendezéseket szállította.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.