Hirdetés
. Hirdetés

Oltás zsarolóvírusok ellen

|

A zsarolóvírusos fertőzések az esetek 99 százalékában a felhasználók közreműködésével történnek.

Hirdetés

Naprakész vírus- és hálózatvédelem mellett sem vagyunk biztonságban a zsarolóvírusokkal szemben - figyelmeztet Kocsis László, a SCI-Hálózat zRt. vezérigazgatója.

A vírusvédelmi rendszerek a kártevők 99 százalékát kiszűrik, de a legnagyobb károkat okozó zsarolóvírusok többsége éppen a hiányzó 1 százalékba, a nulladik napi támadások közé tartoznak - mondja Bardócz Gyula, a Panda Security kereskedelmi vezetője. Ezeket a friss kódokat a vírusadatbázisok nem tartalmazzák és a heurisztikus keresők sem ismerik fel. A kód lefutása után a merevlemez vagy a fájlok titkosítása csak szerencsés és ritka esetben oldható fel, mivel - emlékeztet a szakértő - az ismert dekriptáló alkalmazások is csak addig működőképesek, amíg a támadók nem készítenek ellenük új fegyvert.

A zsarolóvírusok ellen nyújt megoldást a Panda új technológiája, az Adaptiv Defense, amely mintegy másfél millió alkalmazás működését figyeli körülbelül kétezer paraméter alapján. Amennyiben egy alkalmazás ismeretlen a számára vagy a gyáritól eltérő működést mutat, a Panda Security technológiája blokkolja a folyamatot. Az Adaptiv Defense megoldás már meglévő vírusirtó mellé önálló szolgáltatásként, illetve komplex végpontvédelmi csomagként is elérhető az SCI-Hálózat zRt-nél.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.