Hirdetés
. Hirdetés

Önti a pénzt az Uberbe a Microsoft

|

Több mint 28 milliárd forintnak megfelelő dollárt fektet a világ legnagyobb szoftvergyártója a világ legértékesebb startupjába.

Hirdetés

A Bloomberg egy, a neve elhallgatását kérő személytől származó információi szerint a Microsoft 100 millió dollárt invesztál az 58 ország több mint 300 városában közösségi utazásmegosztó szolgáltatást üzemeltető Uberbe, amely mostanában annak kapcsán került ismét a hazai figyelem középpontjába, hogy augusztus 6-án életbe lép az új taxirendelet. Ennek szabályait az infokommunikációs eszközök segítségével megrendelt személyszállítási szolgáltatásokra is alkalmazni kell, ami várhatóan komoly hatással lesz az 50 milliárd dolláros értékűre becsült Uber magyarországi működésére.

 

 

A Microsoft és az Uber együttműködése nem új keletű, és nem csupán a befektetésről szól: az utóbbi mobil appját még tavaly integrálták a Cortana személyi asszisztensbe, így akár már szóbeli utasítással is rendelhető kocsi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.