Hirdetés
. Hirdetés

Óriási bajban a Dell

|

72 százalékkal zuhant a cég nyeresége az elmúlt negyedévben.

Hirdetés

A Dell második pénzügyi negyedéve ismét megmutatta, hogy a gyártó egyelőre képtelen alkalmazkodni az okostelefonokkal és a tabletekkel teletömött világhoz. A cég nyeresége 204 millió dollár volt a kérdéses időszakban, ami 72 százalékos visszaesést jelentett a tavalyi ugyanezen időszakhoz viszonyítva. 

Hirdetés

Az egyetlen jó hírnek az számít, hogy az árbevétel a várt 14,18 milliárd dollár helyett 14,5 milliárd lett - bár ez gyakorlatilag változatlan értéket jelent az egy évvel korábbihoz képest. A mobilos árbevétel éves szinten 10 százalékkal romlott, 3,6 milliárd dollárra. Az igény eközben egyre nagyobb a fejlesztésre a kategórián belül. 

A Dell asztali gépeivel és üzleti felhasználással kapcsolatos bevételek 1 és 8 százalékkal javultak, a szoftverek utáni árbevétel viszont 5 százalékkal romlott. Úgy tűnik, a Dellnek nem elég, hogy nem találja a helyét a mobilpiacon, még a tőzsdéről való kivonulás körüli ügy is csak rontja a helyzetét. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.