Hirdetés
. Hirdetés

Óriási leépítés az IBM-nél

|

Csak a héten 1300 munkavállalót menesztett a vállalat.

Hirdetés

A többség számára valószínűleg a szokásosnál is stresszesebb jelenleg az IBM-nél dolgozni, ugyanis az idei első negyedév 23,4 milliárd dolláros bevétele és 3 milliárd dolláros nyeresége ellenére az informatikai óriás rosszul teljesít, amelynek következtében leépítéshez folyamodik. Ennek keretében a hírek alapján Európában eddig olyan 1000 főtől vált meg a vállalat, a héten pedig 1300 egyesült államokbeli munkatárs került lapátra.


Laurence Balter, az Oracle Investment Research elemzője szerint az IBM globálisan nagyjából 8000 munkavállalójától búcsúzhat el, ezen érték a komplett munkaerejének nagyjából 2 százalékát teszi ki. A jókora leépítés rövid távon a végkielégítések és egyéb egyszeri költségek miatt 1 milliárd dollárjába kerülhet a vállalatnak, a végső soron megtakarítani kívánt pénzmennyiségről nincs információ.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.