Hirdetés
. Hirdetés

Oroszország a kriptobányászat legalizálását fontolgatja

|

A tevékenységet szabályozni és adóztatni kellene, javasolta Alekszandr Novak.

Hirdetés

A kriptovaluta-bányászat legalizálásának és a bányászat üzleti tevékenységgé tételét célzó jogszabályok bevezetésének lenne értelme Oroszországban - mondta hétfőn Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes. "Személyes véleményem az, hogy legalizálnunk kellene és be kellene vezetnünk az adórendszerbe. Erre kapacitásunk is van. Fontos, hogy legyen rá jogszabályi keret" - szögezte le.

Korábban az energiaügyi minisztérium azt mondta, hogy a bányászoktól megfelelő díjat kellene kérni az áramhoz való csatlakozásért és a fogyasztásért.

Hirdetés

Az orosz pénzügyminisztérium februárban nyújtott be olyan jogszabálytervezetet, amely az ország kriptoszabályozási hiányosságait hivatott pótolni. A törvényjavaslat szerint a kriptovaluták fizetőeszközként való használata továbbra is tilos lenne, és a digitális érméket elsősorban befektetési eszköznek tekintenék. Az orosz jegybank az év elején javasolta, hogy a kriptopénzek bányászatát be kellene tiltani, az ország gazdaságát érintő lehetséges kockázatokra hivatkozva.

Az Oroszországgal szemben az ukrajnai katonai műveletet követően bevezetett szankciók elvágták az országot a nyugati pénzügyi rendszertől, befagyasztották a külföldön lévő vagyonát, és megtiltották a dollárban és euróban denominált valuta behozatalát az országba. Ez arra kényszerítette Moszkvát, hogy alternatív valutákat találjon a partnereivel folytatott kereskedelemhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.