Hirdetés
. Hirdetés

Oroszország megakadályozza, hogy a külföldi befektetések elhagyják az országot

|

Mihail Misusztyin miniszterelnök szerint a vállalkozóknak nem szabad politikai nyomás alá kerülniük a döntések meghozatalakor.

Hirdetés

Oroszország ideiglenesen leállítja a külföldi befektetések kivonulását az országból - jelentette be kedden Mihail Misusztyin miniszterelnök. A lépéssel arra reagálnak, hogy az Egyesült Államok, az EU és szövetségeseik befagyasztották az orosz tőkét külföldön.

"Reméljük, hogy azok, akik befektetéseket eszközöltek az országunkban, a jövőben is folytathatják ezt a tevékenységet. Biztos vagyok benne, hogy a szankciók nyomása idővel enyhülni fog, és győzni fognak azok, akik nem fogják visszafogni az országunkban megvalósuló projektjeiket, engedve a külföldi politikusok szlogenjeinek" - mondta Misusztyin az Oroszország gazdasági fejlődéséről szóló napi tájékoztatón.

Hirdetés

A kormányfő hozzátette, hogy az orosz kormánynak az Ukrajnával kapcsolatos szankciókkal szembeni fellépéssel foglalkozó munkabizottsága az operatív parancsnokság üzemmódjába lép.

"A jelenlegi szankciós valóságban a külföldi vállalkozók kénytelenek nem gazdasági szempontok alapján, hanem politikai nyomás alatt döntéseket hozni. Annak érdekében, hogy a vállalkozások megalapozott döntéseket hozhassanak, elnöki rendelettervezetet készítettek elő, amely ideiglenes korlátozásokat vezet be az oroszországi vagyon kivonására vonatkozóan. A gyakorlat azt mutatja, hogy könnyű kilépni a piacról, de sokkal nehezebb visszatérni egy olyan helyre, amelyet már sűrűn elfoglaltak a versenytársak" - magyarázta Misusztyin.

Moszkva válasza azt követően született, hogy az elmúlt héten kemény gazdasági büntetéseket szabtak ki Oroszországra az Egyesült Államok és szövetségesei, akik ellenzik az ország folyamatban lévő ukrajnai katonai beavatkozását. Az intézkedések között szerepel a legnagyobb orosz bankok SWIFT fizetési rendszerből való kivonása, a külföldön tartott orosz vagyon és állami tartalékok befagyasztása, valamint az ország központi bankjával szembeni büntetések.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.