Hirdetés
. Hirdetés

Őrületes növekedés a felhőpiacon

|

Az infrastruktúra- és platform-szolgáltatások szegmense 47 százalékkal bővült.

Hirdetés

Hirdetés

Az Amazon Web Services és a Microsoft vezeti az IaaS (infrastructure-as-a-services; infrastruktúra mint szolgáltatás) és a PaaS ( (platform-as-a-service; platform mint szolgáltatás) piacot, derül ki a Synergy Research Group legfrissebb adataiból.

A felhőkkel kapcsolatos hat fontos terület tavalyhoz képest 24 százalékkal nőtt. Ezen belül az IaaS és PaaS 47 százalékkal bővült, ami kiemelkedően magas növekedési ütem.

A 2017 szeptemberével zárult négy negyedév összesített bevétele 180 milliárd dollár.

Az SaaS (software-as-a-service; szoftver mint szolgáltatás) 31 százalékkal nőtt, a hosztolt magánfelhős infrastruktúra-szolgáltatások 30 százalékkal bővültek.

A hosztolt magánfelhős szolgáltatások vezető szállítója az IBM és a Rackspace, a nagyvállalati SaaS gyártók listáját a Microsoft és a Salesforce vezeti.

A felhőszolgáltatások szegmense háromszor olyan gyorsan nőtt, mint a felhőinfrastruktúra-hardveré és -szoftveré.  A Synergy szerint a trend 2016-ban indult, amikor a felhőszolgáltatásokra költött pénz először haladta meg a nyilvános és magánfelhők hardver- és szoftver-kiépítésére szánt összegeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.