Hirdetés
. Hirdetés

Ötletinjekció startupoktól

|

Befejeződött az OTP Bank második nemzetközi akcelerátor-programja, az OTP Startup Program. A záró Demo Dayen a kilenc résztvevő cég szakértők, potenciális befektetők és a hitelintézet vezetői előtt mutatta be a 12 hetes közös munka eredményeit. A legjobb megoldások fejlesztése folytatódik, a bank és a startupok közösen dolgoznak tovább, hogy azok beépülhessenek a banki működésbe.

Hirdetés

Tavaly ősszel hirdette meg startupoknak szóló második pályázatát az OTP Bank. Az OTP Startup Program iránt hatalmas volt az érdeklődés, amit jól mutat, hogy 65 országból összesen 310 startup nevezett. Az előzetes kiválasztási folyamatot követően végül a legígéretesebbnek számító kilenc érettebb, már növekedési fázisban lévő vállalkozás kezdhette meg a munkát idén márciusban, hogy a bankkal közösen fejlesszék tovább megoldásaikat.

Hirdetés
          

Emellett a csapatok képviselői a 12 hetes akcelerációs időszak alatt összesen több mint 35 órányi szakmai workshopon és 76, igényeikre szabott, egyéni mentoráláson vehettek részt az általuk előzetesen kiválasztott, legfontosabbnak tartott témák mentén az OTP Bank innovációs központjában, az OTP LAB-ben. A startupok mentorálásában a program neves nemzetközi és hazai partnerei, így a Mastercard, a Microsoft, az EIT Digital, a McKinsey Panorama, a Jet-Sol és a PortfoLion szakértői is közreműködtek. A Program megrendezését a bankcsoporton belül is rendkívül széles összefogás övezte, közel harminc szakterület támogatta a pilotok megvalósítását.

Demo Day különdíjakkal
A program hivatalosan a május 23-án megrendezett Demo Day rendezvénnyel zárult, amelyen a startupok több mint 150 vendég és az OTP Csoport, valamint a Program partnereinek vezetőségéből álló szakértői panel előtt mutatták be a háromhónapnyi fejlesztés eredményeit. A bank - tekintettel arra, hogy az OTP Startup Program célja a résztvevő cégek közül minél többel hosszabb távú partnerség kialakítása - a cégek prezentációi után nem hirdetett győztest, a program szakmai partnerei azonban három különdíjjal jutalmazták az általuk legjobbnak ítélt csapatokat:

- Az osztrák Pioneers, amely technológia-intenzív újításokra fókuszáló innovációs ökoszisztémát működtet, a Staffino részére kínál ingyenes részvételi lehetőséget Európa egyik vezető technológiai eseményén, a Pioneers '20 konferencián.

- A HubHub különdíját a Bluecode nyerte, így a csapat tagjai fél éven keresztül ingyenesen használhatják Budapest egyik legújabb közösségi irodájának inspiráló irodai tereit.

- Az EIT Digital pedig a Talk-A-Botnak ítélte Az európai digitalizációt támogató leginnovatívabb csapat különdíját, melynek része egy meghívás Európa legnagyobb digitális innovációs konferenciájára, a 2019 EIT Digital Conference eseményre.           

Az OTP óriási ötletinjekciót kapott a startupoktól, amelyből nagyon sokat tudott meríteni fejlesztéseihez, míg a startupok a partneri támogatás mellett kipróbálhatták ötleteiket nagybanki környezetben, tehát minden résztvevő számára előnyös volt az elmúlt három hónap - fogalmazott Johancsik Tibor, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

           

Izgalmas és releváns
Fischer András, az OTP LAB vezetője szerint az elmúlt hónapokban a résztvevő cégek mindegyike izgalmas és az OTP Bank számára releváns témákon dolgozott. - Az OTP Bank már második startup-programjával erősíti aktívan a kapcsolatot azokkal az innovatív technológiai vállalkozásokkal, amelyekkel együttműködve még hatékonyabban tudja fejleszteni szolgáltatásait. A most lezárult program résztvevői közül többekkel folyik tovább a közös munka közös elképzeléseik fejlesztésén.

A programban részt vevő startupok és fejlesztési területük:

- Alyne Saas (a jogszabályi megfelelés és kockázatkezelés hatékony megvalósítását támogató platform);

- Bluecode (vonalkód-szkennelésen alapuló, határokon átívelő mobilfizetési séma);

- Evrotrust (távoli ügyfél-azonosítási és elektronikus hitelesítési megoldás);

- Heatventors (hőenergia-tároló megoldás szerverparkok és irodaépületek számára);

- Kasko (rugalmas biztosítási szolgáltatások kialakítását támogató platform);

- Staffino (a szolgáltatásminőséget figyelő, közvetlen ügyfélvisszajelzést lehetővé tevő megoldás);

- SymbaSync (külső és belső toborzást támogató platform a tehetségek képességalapú, részrehajlás nélküli azonosítására);

- Talk-A-Bot (széles körű funkciókat ellátó chatbotok az ügyfélszolgálati feladatok automatizálására);

- Tresorit (titkosított, biztonságos felhő-alapú tároló- és fájlmegosztó megoldás).

Az OTP Bank két évvel ezelőtt azért indította útjára együttműködési fókuszú akcelerációs programját, mert fontosnak tartja az innovatív megoldások beépítését működésébe és ügyfélkiszolgálásába, akár belső, akár a szervezeten kívüli forrásból származzanak. Az OTP Startup Program hatékony platformnak bizonyult a piacon elérhető ígéretes startup-megoldások széles körű feltérképezésére, a potenciális partnerek azonosítására, így a bank a most lezárult program tapasztalatait beépítve tovább dolgozik azon, hogy a startup-ökoszisztéma szereplőivel mind szélesebb körű, kölcsönösen előnyös partnerséget alakítson ki.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.