Hirdetés
. Hirdetés

Padlón a HDD-ipar

|

Óriási a gond az alkatrészellátással, hiány és/vagy áremelkedés várható a merevlemez-piacon.

Hirdetés

A Japánt ért katasztrófák számos iparágat érintettek - az informatikai ipar egyes szegmensei viszonylag függetlenek a történtektől, azonban ennek pontos ellentéte igaz a HDD-szektorra. Az országban számos gyártósor ment tönkre, a vállalatok a káraikat próbálják felmérni.

 

A TDK, a Showa Denko és Fuji Electric egyaránt Japánban található, és a Western Digital, valamint a Seagate nagy arányban használja merevlemezeiben az előző cégektől származó alkatrészeket. A Furukawa Denko és a Kobe Steel a földrengés sújtotta területeken található. Összességében a merevlemez-piacon fontos szereplő Japán, legyen szó a HDD-kről vagy azok alkatrészeiről.

 

 

 

 

Számos gyártósor megsérült, rengeteget leállítottak, a vállalatok próbálják felmérni a károkat, miközben az alkalmazottaik sérüléseket szereztek a katasztrófák során. A merevlemez-gyártók emiatt óriási gondban vannak, hiszen a HDD-k egyes részeit ők maguk gyártják, de számos alkatrész a japán piacról érkezne hozzájuk.

 

A jelenlegi előrejelzések szerint a HDD-piacon hiány és/vagy áremelkedés várható. Ez még nehezebb helyzetbe hozza a gyártókat, amelyeknek szembe kell nézniük azzal, hogy az SSD-k és a felhő alapú tárhelyek a figyelem középpontjába kerülnek majd. A négy gyártó, a Western Digital, a Seagate, a Toshiba és a Samsung nem csak a fentiek következményeivel, de egymással is szembenéz majd az elkövetkezendő időkben. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.