Hirdetés
. Hirdetés

Pályázat hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkóztatására

|

"Digitális Esély 2019" címmel immáron hatodik alkalommal hirdeti meg közös pályázatát a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP - jelentette be Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója, és Vágujhelyi Ferenc, az NHIT elnöke az Infotér konferencián. A pályázat célja hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása.

Hirdetés

Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója kiemelte: a "Digitális Esély 2019" pályázaton összesen 7 800 000 forintra pályázhatnak olyan Magyarországon működő és nyilvántartott közhasznú szervezetek (civil szervezetek, alapítványok, gyermekotthonok), amelyek hátrányos helyzetű gyermekek digitális felzárkózását, valamint infokommunikációs oktatását segítik. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint évente 7-8 szervezet programjának megvalósítását támogatja így a vállalat.

Hirdetés

"Az infokommunikációs világban való zavartalan mozgás, az alapvető digitális készségek elsajátítása ma már nélkülözhetetlen: nemcsak a siker kulcsa, hanem a mindennapi boldogulásunk feltétele is. Az SAP a hazai üzleti informatikai szektor vezető vállalataként elkötelezett az informatikai kompetenciák fejlesztése és a digitális írástudás minél szélesebb körű elterjesztése mellett, a jövő generációja pedig kiemelten fontos szerepet tölt be a szemléletváltásban" - hangsúlyozta Pintér Szabolcs, aki kiemelte: a program eddig több mint 5500 hátrányos helyzetű fiatal számára hozta közelebb a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.

Vágujhelyi Ferenc hangsúlyozta: a kormányzati programok - mint a Digitális Oktatási Stratégia - megvalósítása mellett kiemelt szerepük van az informatikai vállalatoknak is az infokommunikációs terület és szakma népszerűsítésében. A Digitális Esély pályázatra jelentkező civil szervezetek ismerik leginkább a helyi közösségek adottságait, így optimálisan tudják megválasztani azokat az eszközöket, amelyek alkalmazásával eredményesen növelhető a digitálisan írástudók száma az elmaradottabb térségekben is, valamint az igényekhez leginkább illeszkedő speciális programok segítségével a diákok megismerkedhetnek a programozás, kódolás területével is.

A kiírók idén is két életkori kategóriában várják a pályázatokat: egyrészt a 10-14 év közötti, másrészt a 15-18 év közötti hátrányos helyzetű gyermekek informatikai oktatására, digitális esélyegyenlőségének javítására vonatkozó programokkal lehet jelentkezni. Mindkét kategóriában olyan pályázatokat várnak, amely bemutatja, hogyan és milyen új módszerekkel valósítható meg hatékonyan a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok digitális felzárkóztatása, mindez hogyan javítja az életminőségüket, hogyan ad új esélyeket a továbbtanulásukhoz, és ez miként támogatja majd későbbi elhelyezkedésüket a munkaerőpiacon. Egy pályázó mindkét kategóriában nyújthat be pályázatot. 

A "Digitális Esély" pályázatot hatodik éve szervezi közösen az NHIT és az SAP Hungary Kft. A pályázatok beadási határideje: 2019. november 7.

A pályázatról bővebb információ a www.digitalisesely.hu oldalon olvasható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.