Hirdetés
. Hirdetés

Pénzt fizettetnének a Facebookkal a cikkekért

|

Rupert Murdoch a kábeltévéknél alkalmazott fizetési modellt javasolja Zuckerbergnek.

Hirdetés

Hirdetés

Rupert Murdoch médiamágnás azt tanácsolja a Facebooknak, hogy fizessen azoknak a kiadóknak és sajtóorgánumoknak, amelyektől anyagokat vesz át.

Murdoch  a kábeltévéknél használatos fizetési modellt javasolja, amely úgy néz ki, hogy a kábeltévés cégek (az MTV, az ESPN és társaik) pénzt kapnak a műsoraikért azoktól  a vállalkozásoktól (például a Comcasttól vagy a Verizontól), amelyek az anyagot eljuttatják a nézőkhöz.

Zuckerberg alighanem csak nevet a javaslaton.

Murdoch hasonlatában a Facebook felel meg a Comcastnak, azzal az egyetlen apró különbséggel, hogy a közösségi hálózat egy vasat sem fizet az internet MTV-jeinek és ESPN-jeinek az általa közvetített tartalmakért.

Márpedig ez nem tisztességes, állítja Murdoch. A kiadók cikkeikkel javítják a Facebook minőségét, és ha pénzt kapnának értük, az nem csökkentené látványosan a Facebook profitját, viszont a kiadók és újságírók helyzetén sokat javítana.

Szakértők szerint a javaslat megvalósulására aligha van esély, egyszerűen azért, mert  a sajtóorgánumok zsarolási potenciálja a Facebookkal szemben a nullával egyenlő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.