Hirdetés
. Hirdetés

Perel a Huawei

|

A Huawei Technologies bejelentette, hogy szabadalmi jogsértésért pert indít az egyik legnagyobb amerikai technológiai és kommunikációs szolgáltatóval, a Verizonnal szemben az Egyesült Államok Texas államának egyik kerületi bíróságán.

Hirdetés

Keresetében a Huawei kompenzációt vár a Verizontól olyan szabadalmaztatott technológiák használatáért, amelyeket a Huawei 12 Egyesült Államokban jegyzett szabadalma véd.

"A Verizon termékei és szolgáltatási olyan szabadalmaztatott technológiák előnyeit élvezték, amelyeket a Huawei éveken keresztül kutatott és fejlesztett" - mondta Song Liuping, a Huawei jogi igazgatója.

Hirdetés

Vezető kommunikációs berendezés- és okoskészülékgyártóként a Huawei bevételének 10-15 százalékát fordítja K+F fejlesztésekre. Az elmúlt évtizedben a vállalat több mint hetvenmilliárd amerikai dollárt fordított K+F tevékenységekre, amelynek eredményeként világszerte több mint 80 ezer szabadalmat jegyeztetett be, ebből 10 ezret is meghaladóan az Egyesült Államokban. Ezek az innovációk nem csupán a Huawei sikerének mérföldköveit jelentik, hanem szerte a világon széles körben alkalmazzák őket, így az USA-ban és másutt is értékeket képviselnek.

A kereset benyújtása előtt a Huawei hosszasan egyeztetett a Verizonnal, ez idő alatt részletes listát mutatott be azokról a szabadalmakról és tényszerű bizonyítékokról, amelyek igazolják, hogy a Verizon felhasználta a Huawei szabadalmait. A két fél nem tudott megállapodásra jutni a felhasználási feltételekről.

"Azért fordítunk jelentős összegeket a kutatás-fejlesztésére, mert a lehető legjobb telekommunikációs megoldásokat szeretnénk nyújtani ügyfeleink számára" - folytatta Song, hozzátéve, hogy "az iparág széles körével osztjuk meg innovációinkat felhasználási megállapodások alapján".

"Az elmúlt években számos vállalattal tárgyaltunk sikeresen szabadalmaink felhasználásáról. Amennyiben nem tudunk megállapodásra jutni, sajnos nincs más lehetőségünk, mint jogi lépéseket tenni".

A jogi igazgató szerint "ez bevett szokás az iparágban. A Huawei kérése mindössze annyi, hogy a Verizon tartsa tiszteletben a Huawei K+F befektetéseit, legyen szó a szabadalmak használatának megfizetéséről, vagy termékeink és szolgáltatásaink használatától való elállásról".

A Huawei tiszteletben tartja és védi a szellemi szabadalmi jogokat, támogatja a szabadalmaztatott technológiák jogszerű megosztását keresztengedélyes vagy fizetett felhasználási megállapodások alapján. A Huawei több mint két évtizede folytat tárgyalásokat kiterjedt kereszt-megállapodásokról a telekommunikációs iparág fő szabadalmi birtokosaival, és több mint száz felhasználási megállapodást írt alá az Egyesült Államok, Európa, Japán és Dél-Korea vezető ICT-szolgáltatóival.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.