Hirdetés
. Hirdetés

Pereli a Symantec a Microsoftot a Vista miatt

|

A Symantec felkérte az Egyesült Államok egyik bíróságát, hogy azonnali hatállyal utasítsa a Microsoftot a Windows Vista fejlesztésének leállítására. Az indok szerint a szoftveróriás rosszul integrálja a Veritas tárolási technológiát az új operációs rendszerbe.

Hirdetés

A Symantec a csütörtökön benyújtott keresetben arra kérte továbbá a Microsoftot, hogy az említett technológiát minden Microsoft termékből eltávolítsa, így a Windows XP-ből, a Windows Server 2003-ból, illetve a jövőre érkező Vistából is.

A történet még 1996 augusztusában kezdődött, amikor a Microsoft megállapodást kötött a Veritasszal, hogy beépíthetik menedzselési technológiájukat a Windows NT-be. A Symantec múlt évben viszont felvásárolta a céget 10,2 milliárd dollárért, vagyis onnantól kezdve a technológia az ő kezükbe került.

A Symantec szerint a Microsoft elsikkasztotta a technológiát, becsapva az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalát. A beperelt ezzel szemben azt állítja, hogy minden joggal rendelkezik a Veritas megoldásainak használatára vonatkozóan. A Symantec válasza erre az volt, hogy a '96-ban kötött szerződés megtiltja a Microsoftnak, hogy a Veritas megoldásaival konkuráló termékeket állítson elő. Ennek a kitételnek viszont nem felel meg a Vista adatkezelési megoldásainak jó része. Az ügy minden bizonnyal előbb-utóbb tisztázásra kerül a bíróságon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.