Hirdetés
. Hirdetés

Perelik a Google-t a Page Rank miatt

|

Egy gyermeknevelési tanácsokkal foglalkozó weboldal pereli a Google-t, amiért az nullára értékelte az oldalt a PageRank rendszerrel.

Hirdetés

A KinderStart.com a nullás besorolást követően ki is lett tiltva a PageRank rendszeréből. A gyermekneveléssel és hasonló témákkal kapcsolatos anyagokat összegyűjtő oldal ezáltal igen nagy veszteségeket szenvedett el a látogatottság terén. Az oldal üzemeltetőinek tehát most feltett szándéka folytatni az eljárást, hogy elégtételt vehessenek a többi, hasonlóan járt weblap tulajdonosainak nevében is.

A pénteken kezdődött tárgyalások alkalmával a KinderStart.com képviselői azzal vádolták a Google-t, hogy az befeketítette az oldal hírnevét, megfosztotta őket a nagyobb közönségtől, ráadásul szerződést is szegett az AdSense hirdetési program miatt. Ennek keretében az oldalon a Google által szolgáltatott hirdetések jelennek meg, és megjelenésenként jutalékot fizetnek. A KinderStart, mivel saját keresőmotorral rendelkezik, a Google konkurenciájának tartja magát, s ennélfogva azt követeli, hogy hozza nyilvánosságra, mely kritériumok alapján sorolja be a weboldalakat a PageRank rendszerbe. A Google szerint azonban a besolorási minősítések csupán véleménynek számítanak, amelyhez ugyebár a szabad véleménynyilvánítás miatt joga van.

A Google képviseletében David Kramer ügyvéd hozzátette, hogy bár a minősítést befolyásoló tényezők nagy része matematikai algoritumusokból épül fel, emellett az oldalak minőségét is figyelembe veszik, vagyis igen fontos a szubjektív tényező is. Az ügy egyelőre sehol sem tart, több elemző is úgy véli, hogy a per indítója már most vesztésre áll, a Google pedig ebből is profitál majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.