Hirdetés
. Hirdetés

Pert vesztett a Microsoft és az Autodesk

|

Magánszemélyként perelte be egy michigani vállalat igazgatója a Microsoftot és az Autodesket, és meg is nyerte az ügyet: a szoftvercégek busás összegeket kénytelenek fizetni.

Hirdetés

115 millió dollárt köteles fizetni a Microsoft, és 18 milliót az Autodesk, mivel elvesztették azt a szabadalmi pert, melyet a z4 Technologies vállalat vezetője, David Colvin indított ellenük.

Az üzletember azzal vádolta meg a vállalatokat, hogy szoftvereikben olyan termékaktiválási megoldásokat használtak, melyek a z4 egyik korábban szabadalmaztatott módszerén alapulnak. Az ügyben eljáró texasi bíróság végül igazat adott Colvinnak és fizetésre kötelezte a vesztes cégeket.

A Microsoft közleményében elismeri a bíróság döntését, de kitart azon álláspontja mellett, hogy saját termékaktivációs eljárásaik már azelőtt készen álltak, mielőtt a z4 beadhatta volna szabadalmi kérvényét. Ezen túlmenően elmondták, szerintük a győztes vállalat pont azért adhatta be "az orruk előtt" a szabadalmi papírokat, mert valahogy megszerezte az információkat a fejlesztés alatt álló megoldásról.

Éppen ezért folyamatban van egy, a perrel kapcsolatos Microsoft beadvány elbírálása is, mely megvádolja a z4 Technologiest azzal, hogy elhallgatták a bíróság elől a fenti tényt, tehát azt, hogy törvénytelen módszerekkel "orozták el" a megoldás jogait a redmondi vállalat elől.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.