Hirdetés
. Hirdetés

Peter Thiel megszabadult 20 millió Facebook részvénytől

|

Az egyik korai nagy Facebook-befektető a cég részvényeinek hatalmas tételétől szabadult meg. Az első eladásokra már akkor sort kerített, amikor a társaság tőzsdére lépése zűrösre sikeredett májusban.

Hirdetés

Most – az amerikai tőzsdefelügyelet jelentése szerint – Peter Thiel további 20 millió Facebook-részvényt adott el, közvetlenül azután, hogy lejárt a befektetők számára kikötött eladási tilalom időszaka.

Sokan most azon törik a fejüket, hogy a tranzakció vajon komoly cégen belüli bajok következménye-e? Habár Thiel nem az egyetlen befektető, aki eladta Facebook-papírjait, de a fontos szereplők közül az egyetlen, aki ott ül a társaság igazgatótanácsában, s meghatározó befektetői története van a cégnél. 

Annak ellenére, hogy a cég papírjai sokat estek, Thiel a mostani eladással még mindig szép profitot realizált. Legnagyobb eladása 10 639 320 darab részvény volt 19,98 dolláros áron, amivel jó 212 millió dollárra tett szert. Thiel első 500 ezer dolláros befektetését 2004-ben helyezte el a vállalatban, amikor még egyáltalán nem számított komoly márkának.

A társaság részvényértékének esését az a mindmáig megválaszolatlan kérdés okozta, hogy képes lesz-e hirdetési árbevételből fenntartható jövedelmet termelni. A Facebooknál remélik, hogy Thiel lépését a befektetők nem a hajó süllyedésének jeleként értelmezik, különösen, hogy Thiel kezében megmaradt további 8 millió részvény. Sokan mégis attól tartanak, hogy novemberben újabb meredek esésnek indul az árfolyam, amikor a cég alkalmazottai is eladhatják már részvényeiket.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.