Hirdetés
. Hirdetés

PlayStation 3 jönni Európa

|

A Sony PlayStation 3 európai és ausztrál premierjén néhol hangos ünnepléssel, máshol közönyös fogadtatással találkozott.

Hirdetés

Haladjunk nyugatról keletre! Londonban mindazok, akik megjelentek a PS3 árusításának éjféli kezdetére a Virgin Megastore-nál, és megvásárolták a konzolt, egy Sony HD TV-t kaptak ajándékba. Arról nincs pontos adat, hogy hány televíziót ajándékoztak el, de a kedves meglepetés mintegy 250 ezer fontjába került a Sony UK-nek - ebben benne van azoknak a taxiknak a viteldíja is, amelyekkel az újdonsült HD TV- és játékkonzol-tulajdonosokat hazaszállíttatták. Valószínűleg mindannyian úgy gondolták, hogy megérte a 36 órás várakozás. A Microsoft nem hagyta ki az alkalmat, hogy csípjen egyet a japánokon. Londonban az Oxford Streeten található Virgin előtt székeket osztogattak a PS3-ért sorban állóknak, melyeken egy weboldal címe volt olvasható. Annak, aki ellátogatott a címre, egy Xbox 360-témájú oldal tárult a szeme elé, melyen a Microsoft üdvözölte a Sonyt az új (konzol)generáció tagjai közt, és leszidta, amiért ennyire sokat késett - utalva arra, hogy az Xbox 360 már 2005 végén kapható volt a szigetországban.

Franciaországban számos üzlet nyitva tartott éjfélig, hogy a vásárlók hozzájuthassanak az új PlayStationhöz, de csak páran éltek a lehetőséggel. Azon a hajón, amelyet a Sony az Eiffel Toronynál ideiglenes elektronikai üzletnek rendezett be, többen voltak a sajtótól, mint a vásárlók közül. A Microsoft itt is élt a lehetőséggel, hogy borsot törjön a japán elektronikai óriás orra alá. Saját hajójuk, melyet Xbox 360 logókkal tapétáztak ki, fel-le úszkált a Szajnán a Sony hajója közelében.

5306.jpg
Vízicsata a Szajnán - az Xbox-France.com felvétele

Amszterdamban csak maroknyian jelentek meg az éjszaka is nyitva tartó üzletben, hogy új konzolt vásároljanak.

Németországban pár százan jelentek meg a berlini Sony Centerben, ahol a japán cég a piacra dobási ünnepséget tartotta. Az egyik Saturn üzletben ötvenen kaptak ingyen PS3-at, miután falhoz vágták Microsoft Xbox 360-ukat.

Prágában száznál is többen vásárolták meg a PS3-mat éjfél után, bár ők sem HD TV-t, sem karosszéket nem kaptak.

Sydneyben a Sony a Myer üzletlánccal közösen rendezte meg a nyitóceremóniát, de a média itt is nagyobb számban képviseltette magát, mint a vásárlók. Az első hivatalos forrásból származó Ausztrál PS3 tulajdonosa is csak este kilenc után jelent meg az üzletben, hogy sorba álljon, mégis ő lett az első vásárló. Végül mintegy nyolcvanan jelentek meg, hogy PS3-at vegyenek.

A Sony a PlayStation 3 premierjét sikerként könyvelte el, és azt hozta nyilvánosságra, hogy a korai értékesítések túlszárnyalják az előd PS2 eladási adatait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.