Hirdetés
. Hirdetés

Pletykák miatt robbant a Nokia részvények árfolyama

|

Két egymástól független forrás szerint a Samsung felvásárolhatja a vállalatot.

Hirdetés

Meglehetősen nehezen hihető pletykával állt elő tegnap a finn Taloussanomat hírportál, amely szerint a Samsung felvásárolná az utóbbi években a Microsofttal közeli kapcsolatban álló mobilgyártót. A híresztelés hatására pár óra alatt 11 százalékkal nőtt a Nokia részvényeinek árfolyama a finn tőzsdén.


Ezzel párhuzamosan a svéd Dagens Industri némileg több konkrétummal szintén lehozta a sztorit, értesüléseik szerint a Samsung 4 eurót ajánlhatott a finnek részvényeinek darabjáért, így nagyjából 14,96 milliárd eurós (~4,42 trillió forintos) felvásárlásról lenne szó.


Természetesen érdemes erős fenntartásokkal kezelni a pletykát, hiszen egyrészt elképesztő összegű üzletről lenne szó, másrészt a művelet során az első és második legnagyobb mobilgyártók olvadnának össze, amelyet nehéz lenne lenyomni a világ különféle versenyfelügyeleti hatóságainak torkán.

Az érintett vállalatok egyelőre nem kommentálták az akvizícióról szóló pletykát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.