Hirdetés
. Hirdetés

Prémium videoszolgáltatást indít az Intel

|

A chipgyártó a hardveres tartalomvédelemnek köszönhetően a legfrissebb mozifilmeket is kínálhatja.

Hirdetés

Újabb részletek derültek ki az Intel új generációs Core (kódnevén Sandy Bridge) processzoraival kapcsolatban. Az Engadget által publikált közlemény alapján a chipgyártó több hollywoodi filmstúdióval is megállapodott, amelynek köszönhetően még az idei első negyedévben elindulhat az Intel full HD-s, azaz 1080p minőségű szolgáltatása.

 

 



Az újonnan nyíló videotéka exkluzívabb lesz a jelenleg piacon lévő megoldásoknál (például iTunes). Az új mozifilmek ugyanis meglehetősen hamar, a DVD/Blu-ray kiadások megjelenésével egy időben már kölcsönözhetőek lesznek az Intel Insider felületéről. A tartalmat pedig olyan nagy filmstúdiók fogják biztosítani, mint például a CinemaNow, az Image Entertainment és a Warner Bros.

Az Intel szolgáltatása tehát meglehetősen egyedi lesz, köszönhetően annak, hogy a chipgyártó kezében egy olyan eszköz van, amellyel a jelenleg piacon lévő megoldások nem rendelkeznek: hardveres-tartalomvédelem. A Sandy Bridge chipek fogják ugyanis kezelni a szolgáltatást: lekérve a tartalmat és biztosítva annak a megfelelő védelmét. Ez sokkal erősebb a mások által kezelt szoftveres tartalomvédelmeknél, s így meglehetősen nehéz lesz kijátszani az Intel Insider rendszerét.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.