Hirdetés
. Hirdetés

Programozó már nem is kell?

|

A Forrester szerint 2007-ben projektmenedzserekre, biztonsági és az IT architektúra területén jártas szakemberekre lesz szükség.

Hirdetés

A héten megjelent Forrester Research kutatás szerint 2007-ben az IT területén projektmenedzsmentben jártas, biztonsági vagy IT architektúrához értő szakemberekre lesz szükség. Az IT-menedzserek változásmenedzsmenthez értő, szolgáltatás- vagy szállítói menedzsmentban jártas embereket is keresnek majd.

A Forrester tanulmánya szerint a vállalatok 55 százalékánál hiányzik a projektmenedzsmenthez szükséges tudás. A kutatás szerint a megkérdezett vállalatok egyharmada vesz fel biztonsági szakembereket, egynegyedük pedig vállalati IT-architektúrát megtervező, kivitelező és működtető szakembereket is keres. Ugyanakkor a kutatás kiderítette, hogy az eddig mellékesnek számító kommunikációs képesség megléte igen fontos lesz az álláskeresők szempontjából, ezt a megkérdezett IT vezetők 75 százaléka ítélte fontosnak egy új munkatárssal kapcsolatban. Második helyen a csapatmunkára való hajlam végzett, ezt a válaszadók 60 százaléka tartotta fontosnak.

További személyes jellemvonások is érdekesek a munkaadók szempontjából: a megkérdezettek 50 százaléka szerint a munkaerőnél fontos a jó problémamegoldó képesség, 48 százalékuk szerint a tervezés és célok meghatározásnak képessége, míg 41 százalékuk a jó döntéshozatali készség is szükséges.

A kutatás az Amerikai Egyesült Államokban, 280 cég IT-vezetőjének bevonásával készült el.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.