Hirdetés
. Hirdetés

Prominens kiállítók és országok az eHealth 2011-en

|

Az eHealth Week 2011 szervezői bejelentették, hogy az idei budapesti rendezvényen (május 10-12.) a világ legelismertebb és legbefolyásosabb e-egészségügyi szervezeteinek, valamint iparági partnereinek képviselői vesznek részt és cserélnek eszmét az Európai Unió kormányainak képviselőivel.

Hirdetés

Jelen lesz többek között az IMI (Innovative Medicines Initiative - Innovatív Gyógyászati Kezdeményezés), a BITKOM, Német Szövetségi Információs Technológiai Szövetség, a European MHealth Alliance (EuMHA), a Continua Egészségügyi Szövetség, (Continua Health Alliance), a NetC@rds és az ASIP Sante. A kiállítási szinten nemzeti pavilonokban mutatják be projektjeiket a szakmában élen járó országok - köztük Svédország, Törökország, Dánia -, valamint a legnagyobb ipari partnerek mint a HP, az AGFA, a Magyar Telekom Nyrt. (Deutsche Telekom) és az INTEL.

A HIMSS Analytics Europe által „Leaders in Health IT" címmel, az egészségügyi informatika vezetőinek szervezett találkozón részt vesz az európai egészségügy elitje: a párizsi AP-HP kórház, a berlini Vivantes, a hamburgi egyetemi klinika, az UKE informatikai vezetői és még sokan mások. A találkozó az Európa legnagyobb és legmagasabb színvonalú éves e-egészségügyi rendezvényét kísérő események egyike. A konferencia az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnöksége, az Európai Bizottság és a HIMSS Europe (Healthcare Information and Management Systems Society Europe) közös szervezésében valósul meg.

A modernizálás, a reakciókészség, a hatékonyság, valamint a teljesítmény és a fenntarthatóság növelése a kormányok egészségügyi politikájának kulcsfontosságú tényezői ebben a kihívásokkal teli időszakban. Mindez nem valósítható meg az információ technológia aktív hozzájárulása nélkül, amely az ipar legfőbb szereplőinek intenzív és innovatív együttműködését feltételezi. A magas szintű kormányzati képviselők részvételével megrendezendő 2011-es miniszteri szintű e-egészségügyi konferencia lehetőséget teremt az aktív párbeszédre az egészségügyi szektor döntéshozói, szakemberei, valamint az ipar képviselői között.

A több mint 1350 tagvállalatot tömörítő (BITKOM, Germany's Federal Association for Information Technology,) Németország információtechnológiai, telekommunikációs és modern médiaiparának meghatározó szereplője. Dr. Pablo Mentzinis, a BITKOM közszolgálati szektorának főosztályvezetője elmondta: „2050-re az Európai Unió állampolgárainak csaknem 30 százaléka túl lesz a 65. életévén. Az e-egészségügy az egyik olyan terület, amelynek fejlesztésével leginkább szembe tudunk nézni ezzel a kihívással. A konferencia során a BITKOM kiemelten foglalkozik majd a német elektronikus betegbiztosítási kártya folyamatban lévő bevezetésével, valamint a telemedicina további fejlesztésével Németországban és Európában."

A The Innovative Medicines Initiative (IMI), Innovatív Gyógyászati Kezdeményezés két milliárd eurós költségvetésű kutatási programmal rendelkezik és Európa legnagyobb élettudományokkal foglalkozó PPP partnersége. A szervezet Budapesten megrendezésre kerülő második fóruma nyitva áll az eHealth Week minden résztvevője számára. Michel Goldman, az IMI vezérigazgatója elmondta: „Az informatikai megoldások a gyógyszerészeti kutatások hajtómotorjai lehetnek, felgyorsítva a gyógyszerek fejlesztését, tesztelését és piacra jutását. Segíthetnek az antibakteriális rezisztencia beazonosításában a kutatások során, ezáltal támogatva a védőoltási programokat, amelyek az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnökségének központi témái között szerepelnek."

A HIMSS Analytics Europe által az egészségügyi informatika vezetői számára tartandó egész napos szimpózium (The Leaders in Health IT (LHIT) symposium,) három oktatási szemináriumot foglal magában, alkalmat adva a szakemberek közötti ismeretcserére és egyedülálló lehetőséget teremtve a hálózatépítésre, a legmagasabb szinteken. A szimpózium párhuzamosan zajlik majd a Magyar Elnökség és az Európai Bizottság miniszteri szintű e-egészségügyi konferenciájával, amelynek középpontjában az áll, hogy a legkorszerűbb elektronikus egészségügyi alkalmazások hogyan támogathatják az egészségügyi szolgáltatások modernizációját.

További partnerek és az eHealth Week 2011 kísérő eseményei:

A European MHealth Alliance (EuHMA) együtt a European Connected Health Campus és a Continua Health Alliance cégekkel, amerikai és európai szakértők társaságában „Economics of MHealth" címmel a mobil egészség gazdasági kérdéseiről tartanak előadást.

A NetC@rds 10. konferenciáját tartja az eHealth Week 2011 során és beszámol a határokon átnyúló egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés megkönnyítésére kifejlesztett alkalmazások területén elért eredményeiről. Ezek az Európai Unión belül utazó állampolgárok számára jelentenek könnyebbséget.
Az Európai Régiók Gyűlése (Assembly of the European Regions) szimpóziuma az otthoni e-egészségügyi megoldások telepítésére összpontosít. Ezek olyan regionális projektek, amelyek az Európában legtöbb forrást igénylő krónikus betegségekre irányulnak, mint például a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek és az obstruktív légúti betegségek.

Az ARGOS e-egészségügyi kísérleti projekt (ARGOS eHealth Pilot Project) kiterjeszti az eHealth Week hatását a tengerentúlra: fejleszti és támogatja az Európai Unióban és az Egyesült Államokban a globális e-egészségügyi kihívásokra kidolgozott közös módszereket.

Az Európai Innovációs Partnerség aktív és egészséges időskor megteremtésére létrehozott fóruma (European Innovation Partnership on Active and Healthy Aging), a magyar ICEG Európai Központ és az egészségügyi informatikai rendszerek összekapcsolhatóságát segítő nemzetközi kezdeményezés (Integrating the Healthcare Enterprise®, IHE) szintén önálló szimpóziumokat rendeznek.

Az eHealth Week 2011 az Európai Bizottság miniszteri szintű konferencia (Ministerial eHealth Conference 2011), valamint a Világ egészségügyi IT konferencia és kiállítás (World of Health IT Conference and Exhibition, WoHIT) közös rendezvénye. A konferencia az Európai Bizottság, a HIMSS Europe (Healthcare Information and Management Systems Society Europe) és az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnökségének közös szervezésében valósul meg. Az AGFA Healthcare, a Hitachi Data Systems, az EPIC, az InterSystems, a Microsoft és az Oracle már megerősítették részvételüket az eHealth Week 2011 szakmai kiállításon. További részletekért látogasson el a www.ehealthweek.org oldalra.

A legfrissebb híreket nyomon követheti a Twitteren: http://twitter.com/EU_ehealthweek

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.