Hirdetés
. Hirdetés

Prototípusok startup-sebességgel

|

Hack2Sol néven az SAP új műhelyprogramot indított, amely a startupok módszereivel pezsdíti fel a nagyvállalati fejlesztéseket. A kész használati esettel érkező partnerek és ügyfelek így egy röpke munkahét alatt elkészíthetik az alkalmazás működő prototípusát.

Hirdetés

A felhőalapú üzleti megoldásokkal megcélozható piacméret megduplázódott, 2,3 milliárdról 5 milliárd euróra nőtt az S/4HANA 2015-ös bejelentése óta. Az SAP partnerei előtt szélesre tárult a lehetőség, hogy egyedi tudásukat hozzáadva speciális funkcionalitású alkalmazásokat fejlesszenek a szoftvercég AI-, IoT- és más, újgenerációs képességeket felvonultató platformján, és azokat a vállalatok még szélesebb köréhez juttassák el. A fejlesztésekről és a lehetőségek megragadásában segítő programokról Maksa Krisztiánt, SAP Hungary Kft. partnermenedzserét kérdeztük. 

Hirdetés
      

Computerworld: Hány hivatalos partnerrel működik együtt az SAP Magyarországon, és mely területek tükrözik a legjobban innovációs erejüket?           

Maksa Krisztián: Hazai hálózatunkat jelenleg 22 partnervállalat alkotja. Nemrég léptettük be legújabb tagját, amely nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacon is ismert szakértelméről, és otthonosan mozog a felhőalapú megoldások világában, miközben jó ideje maga is SAP-felhasználó. Célunk, hogy valós és jól visszamérhető értéket teremtsünk ügyfeleinknek, partnereink ezért folyamatosan készítenek speciális iparági problémákra megoldást adó, a vállalati működést megkönnyítő alkalmazásokat az SAP Cloud platformján. Logisztikai folyamatokat mobil-alkalmazásokkal támogató megoldások éppúgy találhatók a palettán, mint kisebb CRM-rendszer vagy közösségimédia-tartalmak monitorozására és elemzésére szolgáló alkalmazás HANA-alapú szöveganalitikával. A közelmúlt egyik legizgalmasabb partnerfejlesztése a szintén SAP Cloud platformon futó rendszám- és arcfelismerő megoldás, amely szállítmányozó és fuvarozó cégeknek könnyíti meg a szervezés folyamatát, de akár a bűncselekmények megelőzésében is beválhat.   

Maksa Krisztián partnermenedzser, SAP Hungary   

CW: Mi az üzlet az SAP-partnereknek a felhőalapú fejlesztésekben?           

MK: Több okból is megéri újgenerációs megoldásaink terén kompetenciát építeni, de a legösztönzőbb az lehet, hogy már szinte mindegyik bevezetéséről tárgyalunk hazai ügyfelekkel. Esetenként egészen előrehaladottak ezek az egyeztetések, ezért a leggyorsabban kompetenciát építő, majd referenciát szerző partner helyzeti előnybe kerülhet. De nemcsak országhatáron belül lehet sikeres a vállalkozó szellemű és gyorsan lépő partner, hanem regionálisan is nagy kereslettel számolhat, ha egy terület szakértőjévé válik.           

Az SAP Sales Cloud - korábban Callidus-Cloud - például a komissiózáskezeléssel és a CPQ-eszközökkel támogatott dinamikus árazással két olyan területen ad megoldást, amelyet a hagyományos CRM-rendszerek érintetlenül hagytak, illetve meglehetősen elavult módon, táblázatkezelővel szolgálnak ki, lassú, költséges, a hibázás kockázatát növelő folyamatokat szülve. Még az olyan vállalatoknál is belépési pontot jelent ez, ahol már fut CRM-megoldás, akár más szállítótól, és nem tervezik lecserélni, viszont a funkcióbeli hiányosságokat orvosolnák. De említhetem Qualtrics megoldásunkat is, amely egyetlen platformon megad minden eszközt a négy alapvető üzleti tapasztalat - az ügyfél-, az alkalmazott-, a márka- és a termékélmény - folyamatos optimalizálásához. Mindössze 12-15 hét alatt bevezethető, és már több mint 8500 ügyfél használja 90 országban.           

Magyarországon az SAP jó ideje évről évre kétszámjegyű növekedést ér el. Tekintve, hogy globális stratégiánk jegyében az üzlet jelentős részét indirekt csatornán bonyolítjuk, a jövőben is partnereinkkel együtt kívánunk növekedni.     

      

CW: Friss programokkal is segítik partnereiket a felhő lehetőségeinek kiaknázásában, amelyek közül a legújabb a nyáron indult. Mi a Hack2Sol lényege?           

MK: Upgrade2Success műhelyünk a házon belül bevezetett SAP HR, ESS/MSS és bérszámfejtő rendszert használó ügyfelek SuccessFactors-migrációjára készít fel, nyolchetes Package4 Growth programunkkal pedig csomagajánlatok készítésére ösztönözzük partnereinket, amelyeket minősítünk és honlapunkon is közzéteszünk. Race2-Pipeline programunkon keresztül pedig értékesítési lehetőségek gyűjtésében segítjük partnereinket iparági, valamint termékspecifikus bevált gyakorlat alapján, közösen fogalmazunk meg célzott üzeneteket, hívunk életre digitális kampányokat.           

A Hack2Sol az SAP Cloud platformra épülő ingyenes prototípuskészítő rendezvény, amelyen partnereink és ügyfeleink egy megvalósítandó használati esettel vehetnek részt. A műhely öt napja alatt az SAP fejlesztő, tanácsadó és más szakértői először technikai és programozói oktatást tartanak, majd a résztvevő csapatokkal közös tervezés és szoftverfejlesztés útján működő alkalmazásprototípusokat készítünk. A Hack2Sol nagy sikernek örvend, rövid időn belül kétszer is teljes létszámmal rendeztük meg, és már egy várható, következő workshopra érkeznek az előjegyzések.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.