Hirdetés
. Hirdetés

Rács mögött a Mango Markets kriptopiac kifosztója, miközben bedőlt a Wyre kriptofizetési szolgáltató

|

Az Egyesült Államok Puerto Ricó-i Kerületi Bírósága elrendelte a Mango Markets hírhedt lefölözője, Avraham Eisenberg őrizetbe vételét. Közben a Wyre kriptofizetési, tőzsdei és infrastrukturális szolgáltató a hírek szerint arról tájékoztatta alkalmazottait, hogy még januárjában bezár.

Hirdetés

Bruce McGiverin, az Egyesült Államok magisztrátusi bírája a fogva tartási meghallgatást követően úgy döntött, hogy Eisenberg őrizetbe vétele több okból is szükséges. A bírósági dokumentumok szerint a szabadlábra helyezési kérelmet többek között azért utasították el, mert Eisenberg hosszú börtönbüntetés elé néz, ha elítélik, miközben jelentős családi vagy egyéb kapcsolatai vannak az Egyesült Államokon kívül, nem ellenőrzött a háttere, ami felveti, hogy megszökne az igazságszolgáltatás elől.

December 28-án Eisenberget csalás vádjával letartóztatták annak ellenére, hogy a kriptotőzsde elleni támadását legális nyílt piaci akciónak minősítette. A Mango Markets lerablóját Puerto Ricóban fogták el, és piaci manipulációval és csalással vádolták meg. Október 15-én Eisenberg a közösségi médiában közzétett egy posztot, amelyben azt állította, hogy a Mango Markets kihasználása legális cselekedet volt. Állítása szerint a protokollt úgy használta, ahogyan azt tervezték, és a cselekmény egyszerűen egy "rendkívül jövedelmező kereskedési stratégia" volt - számolt be a Cointelegraph.

A Wyre kriptofizetési, tőzsdei és infrastrukturális szolgáltatót 2013-ban alapították, de úgy tűnik, hogy a tíz év után a pályája végére ért, és a cégvezetés alkalmazottaknak küldött tájékoztatója szerint a vállalkozás januárjában bezár.

Hirdetés

Az elhúzódó piaci visszaesés és a befektetők növekvő bizalmatlansága a kriptovállalatokkal és tőzsdékkel szemben egyelőre nem csökken, és a megtisztulás 2023-ban is folytatódik. Ennek egyik áldozata a Wyre. Az ünnepi szezonban a társaság vezérigazgatója, Ioannis Giannaros e-maileket küldött ki az alkalmazottaknak, amelyben arról tájékoztatta őket, hogy a vállalat 2023 januárjában felszámolja és megszünteti szolgáltatásait - jelentette az Axios, a Wyre egy korábbi alkalmazottjára hivatkozva. Az előző év vége előtt egy másik alkalmazott a LinkedIn-en erősítette meg a hírt. Megint más azt állította, hogy a vállalattól még nem kapott végkielégítést, ami olyan találgatásokhoz vezetett, hogy a Wyre talán nem is ad - írja az IB Times.

"Továbbra is működünk, de visszaveszünk, hogy megtervezzük a következő lépéseket" - mondta az Axiosnak Giannaros, aki nem kommentálta a Wyre volt alkalmazottainak állításait. A Wyre leállásáról szóló pletykákat a Join Royal társalapítója is megemlítette.

Giannaros Michael Dunworth-tel együtt, a kriptopénzekkel foglalkozó cég társalapítói, kilenc finanszírozási körben 291 millió dollárt tudtak összegyűjteni, amikor 10 évvel ezelőtt elindították a Wyre-t, derül ki a Crunchbase adataiból. Dunworth kilépett a cégből, és részesedésének 12,5 százalékát kiváltotta, nem sokkal azután, hogy tavaly szeptemberben nem jutottak előre a tárgyalások arról, hogy a Bolt 1,5 milliárd dollárért megvásárolja a vállalatot.

Noah Weidner, egy Fintech-író a Twitteren osztotta meg, hogy szeptember óta gyanította, hogy a vállalat bajban lehet. Elmondta, hogy küldött egy e-mailt a Wyre-nek, amelyben a Yield nevű termékéről érdeklődött, és megjegyezte, hogy a vállalat "válasza arra utalt, hogy a Wyre+Yield már hónapok óta zárva van, de néhány alkalmazás még mindig használja azt a kincstár számára".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.