Hirdetés
. Hirdetés

Rejtőzködik az európai Google-verő

|

Európa is saját keresőmotort tervez, hogy betörhessen amerikai dominanciát élvező webes keresők piacára.

Hirdetés

A fejlett multimédiás keresési szolgáltatásokat magában foglaló technológiai fejlesztéseket a franciaországi Thomson vállalat végzi, amely egyre inkább elzárkózik a külvilág elől, ahogy nő az érdeklődés. A sajtó Google-verőként aposztrofálta a műhelyükben készülő rendszert, mely jelenleg egyébként a Qauero néven ismert.

Maga a francia elnök, Jacques Chirac ejtett szót róla egy 2006-os tervekről szóló beszédében. "Fel kell vennünk a kesztyűt az amerikai Google és Yahoo! óriásvállalatok elnyomása ellen." - mondta, kihangsúlyozva, hogy milyen fontos szerepe van a technológiának Európa gazdaságára nézve, majd hozzátette: "Ennek fényében kívánjuk útjára bocsátani saját, európai keresőmotorunkat, a Qauerót."

A gazdasági versengés egyre inkább kiéleződik az Egyesült Államok és Európa között. Sokan a következő Airbusnak tekintik a Qauerót, minthogy az is az amerikai Boeing repülőgép-gyártó vállalattal verseng. A sajtó általi rengeteg megkeresésre reagálav a Thomson Qaueróval foglalkozó weboldalát ideiglenesen be is zárták. A szóvivő annyit mondott, hogy a nyilatkozatokkal várnának egy hivatalos bejelentési rendezvényig.

Elemzők szerint azonban a Qauero nem csupán egyetlen termék, hanem egy olyan komplex projekt, amely keresési és tartalommenedzselési technológiákat tartalmaz végfelhasználók, médiavállalatok és szolgáltatók számára egyaránt. A keresési találatokat rendszerezni, vagy akár más nyelvre lefordítani is képes lesz, legalábbis Franco-German Economic Cooperation Working Group szerint. Egyelőre azonban a legtöbb megállapítás egyszerű feltevéseken alapul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.