Hirdetés
. Hirdetés

Rekordbevételről számolt be a Motorola

|

A Motorola bejelentette, hogy idei első pénzügyi negyedévükben rekordbevételt értek el, ráadásul több mobiltelefont szállítottak le, mint eddig bármikor.

Hirdetés

A népszerű, ultravékony Razr telefonok gyártója egyre jobban teljesít Kínában, Indiában és Afrikában is. Ráadásul március végére 4,8%-kal sikeresen megnövelték globális piaci részesedésüket, 21%-ra. A tavalyi év ugyanezen időszakához képest 50%-kal több, összesen 46,1 millió mobiltelefont szállítottak le. Eddig a 2005-ös utolsó negyedév számított a legsikeresebbnek 44,7 millió eladott készülékkel.

Általában a negyedik negyedév a legerősebb ebben az üzletágban, ám a Motorola és a mobiltelefon chip gyártó Texas Instruments további növekedésre számít az idei második negyedévben.

A Motorola elmúlt három hónapos pénzügyi időszakáról 23%-os bevétel-növekedésről, összesen 10,01 milliárd dollárról számolt be, míg egy évvel korábban 8,16 milliárd dollár bevételt sikerült csak realizálni. A nettó jövedelem 692 millió dollárról 686 millióra csökkent - ez részvényenként 27 centet jelent. Ez a tendencia az alacsony árak következménye. A következő negyedévre további rekordokra számítanak, 10,03 és 10,05 milliárd dollár közötti bevétellel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.