Hirdetés
. Hirdetés

Rekordeladásokat hozhat a Fekete Péntek

|

A fogyasztói társadalom egyik legfontosabb ünnepnapján az emberek fele el sem mozdul majd a gépe elől.

Hirdetés

Hirdetés

Hosszú évek óta az Egyesült Államokban a Hálaadást követő péntek számít a kereskedelem legforgalmasabb napjának. Fekete Pénteken a boltok hatalmas leárazásokat tartanak és korábban nyitnak ki, általában hajnali 4-5 óra között. De olyan extrém esetek is előfordultak már, hogy a pulykavacsora után, amint elütötte az óra az éjfelet a kereskedők megnyitották üzletüket a vásárolni kívánók előtt.

Az áruházak ilyenkor tömve vannak, hiszen ezen a napon veszi kezdetét a karácsonyi vásárlási szezon. Természetesen a kereskedők meglátták a perspektívát és jelentős mértékű leárazásokkal próbálnak még több vásárlót az üzletekbe csábítani. A nagyobb áruházláncok akár egy hónappal előre is meghirdetik az akciókat, és már sok kiváló mobil alkalmazás van, ami megkönnyíti a pénzköltést.

fekete_pentek
fekete_pentek

Mert természetesen ahogy az online vásárlás egyre elterjedtebb úgy tolódik át a Fekete Péntek a kibertérbe, ezt a folyamatot gyorsítja a Cyber Hétfő amikor a webáruházak várják nagyszabású akciókkal a munkába visszatérőket. Mivel a zsúfolt hipermarketekben gyakran történnek balesetek és nem ritkák az erőszakos események, az emberek egyre inkább a számítógép előtt ülve próbálják lebonyolítani a karácsonyi bevásárlást. Amellett, hogy így csökken annak az esélye, hogy az embert halálra tapossák egy rendkívül kedvező árú termék miatt, hasznos lehet jó előre megrendelni a karácsonyi ajándékokat hiszen az ünnepek idején gyakran akadozik a kiszállítás.

A tavalyi évben a Black Friday rekordeladásokat hozott, és szembetűnően megugrott az online értékesítések száma. Az IBM felmérése szerint tavaly Hálaadáskor az online eladások 24,3 százalékkal növekedtek meg. Ráadásul az is kiderült, hogy nagyon sokan intézték a vásárlást valamilyen mobil eszközről. Az internetes vásárlások 9,8 százalékát bonyolították okostelefonról vagy tabletről míg a 2010-es évben ugyanez a szám csak 3.2 százalék volt.

Ami az idei évet illeti a felmérések alapján kijelenthető, még nagyobb költekezésbe kezdenek majd a tengerentúlon, és a tavalyinál jóval többen fogják az internetet használni az ajándékok beszerzésére. Egyesek előrejelzések szerint az emberek több mint a fele online fog bevásárolni és ezen vevők fele mobil készülékről intézi majd a vásárlást.

Azok közül akik személyesen látogatnak el a boltokba szintén sokan fogják használni mobil készüléküket. Elsősorban az árak ellenőrzésére, és a boltok kínálatának összehasonlítására, de sokan próbálnak majd kedvezményre jogosító kuponokhoz hozzájutni online.

A csúcstermékek 2012-ben is az elektronikus eszközök lesznek, az idén slágerterméknek számító HDTV-k valószínűleg nagyon kedvezményesen lesznek kínálva, noha érdemesebb januárig várni, mert hagyományosan ilyentájt a legolcsóbbak a televíziók. De ahogy régebben a notebookok úgy mostanában az okostelefonok és tabletek a legkelendőbbek. A Fekete Pénteken egyébként más számítástechnikai eszközökhöz is olcsóbban lehet majd hozzájutni. Videojátékokból szintén sok fogy majd az “ünnepek” alatt, de a ruházati termékeket és a hagyományos játékokat is vonzó áron rakhatják majd az emberek az online kosarakba.

Érdemes észben tartani, hogy nem minden termék ilyenkor a legolcsóbb. Noha kedvezőnek tűnő áron kínálják például az ékszereket vagy az órákat, sokkal olcsóbban lehet ezeket beszerezni december közepe táján, közvetlenül karácsony előtt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.