Hirdetés
. Hirdetés

Rekordnyereség a Foxconnál

|

Az Apple legnagyobb gyártópartnere több mint 1,2 milliárd dolláros profittal zárta az utóbbi hónapokat.

Hirdetés

Az Apple legnagyobb gyártópartnere, a Foxconn a múltban arról híresült el, hogy meglehetősen rossz körülmények között foglalkoztatja az alkalmazottait. A tajvani cég most rekordméretű negyedéves nyereségről számolt be. A Hon Hai Precision Industry néven is ismert vállalat az októbertől decemberig tartó időszak során több mint 1,2 milliárd dolláros profitot termelt. 

A teljes tavalyi évre vonatkoztatva a Foxconn helyzete még jobb volt, ugyanis az éves nyereségük 16 százalékkal, közel 3,2 milliárd dollárra emelkedett. A tajvaniak a sikerüket nagyban az Apple-nek köszönhetik, ugyanis a becslések szerint az árbevételek felét az almás termékek jelentik. 

Bár a Foxconn számára remek hír, hogy 2012 utolsó három hónapja alatt 47,8 millió iPhone-ra és 22,9 millió iPadre volt igény, a rekord számos kérdést vet fel azzal kapcsolatban, hogy miért nem foglalkoznak a dolgozóik nagyon sokat kritizált munkakörülményeivel. A befektethető pénz hiánya már biztosan nem indok a kérdés kikerülésére. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.