Hirdetés
. Hirdetés

Részvényenként ennyi osztalék kifizetését javasolja a Magyar Telekom igazgatósága

|

Maximum 14,60 milliárd forint értékű részvényvisszavásárlást is tervez a cég.

Hirdetés

Összesen 29,46 milliárd forint, részvényenként 30,60 forint osztalék kifizetését javasolja a Magyar Telekom Nyrt. igazgatósága a társaság 2022-es eredménye után, az osztalék mellett maximum 14,60 milliárd forint értékű részvényvisszavásárlást is tervez a cég.

A vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé az április 19-én tartandó éves rendes közgyűlés előterjesztéseit. Az igazgatósági javaslat szerint a társaság az osztalékot az 59,52 milliárd forint egyedi éves beszámoló szerinti adózott eredményből fizeti ki. A fennmaradó 30,07 milliárd forintos részt az eredménytartalékba helyezik.

Hirdetés

Az osztalék kifizetésének első napja 2023. május 19-e. A teljes részvényesi javadalmazás (az osztalék és a részvényvisszavásárlás együttesesen) javasolt mértéke a tavalyi módosított nettó eredmény mintegy 70 százaléka.

A februárban közzétett, nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a Magyar Telekom Nyrt. 2022. évi konszolidált árbevétele éves összehasonlításban 7,8 százalékkal 746,7 milliárd forintra nőtt, adózott nyeresége 6,7 százalékkal 67,1 milliárd forintra emelkedett.

A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 276 forint, a legmagasabb 419 forint volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.