Hirdetés
. Hirdetés

Robbanás előtt az SSD-k piaca

|

A 2011-es évet tekintve a tavalyi bevételek kétszerese várható SSD-fronton.

Hirdetés

Nem hardveres balesetről van szó, hanem az SSD-piac 2011-es helyzetéről: amely szakértők szerint robbanás előtt áll. Ez lehet az az év, amikor az SSD-k igazán elterjedté válnak, ha nem is mindenhol, a felsőkategóriában mindenképpen. A gyártási technológiák folyamatosan fejlődnek, így a meghajtók nagyobb tárhellyel bírnak, kompaktabb mérettel rendelkeznek, és kevesebb energiát fogyasztanak.

 

Az SSD-ket emellett egyre gyakrabban használják tabletekben és más mobil eszközökben. További adaléknak tekinthető, hogy a Japánt ért katasztrófák miatt a HDD-ipar óriási gondban van jelen pillanatban. Az előrejelzések szerint a 2011-es év árbevétele a tavalyi összeg duplája lesz.

 

 

Számokban kifejezve ez több mint 4 milliárd dollárt jelent, és a második olyan évet, amikor széleskörben terjednek el az efféle tárolóeszközök. Bár az árak továbbra sem engedik majd, hogy mindenki beruházzon SSD-meghajtó(k)ra, a felsőkategóriában és a notebookok esetében kiugró fejlődésre számítanak.

 

Az elemzések szerint a 2010-es 2,3 milliárd dolláros bevétel idén a 191,3 százalékára, 4,4 milliárd dollárra nő. 2014-ig ezután minden évben 7 és 25 százalék közötti növekedéssel lehet majd számolni, ami árbevétel tekintetében 7,2 milliárd dollárt jelent. A fentebb említett fogyasztói rétegen kívül az üzleti szektorban várnak még nagy fejlődést az elemzők.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.