Hirdetés
. Hirdetés

Robotokra cseréli munkásait a Foxconn

|

Egyelőre 10 000 Foxbot áll szolgálatba, de a cél legalább 1 000 000 dolgozó helyettesítése.

Hirdetés

A Foxconn a tavalyi évtől kezdődően óriási sajtóvisszhangot kapott a rossz munkakörülmények és a dolgozók körében előforduló öngyilkosság-hullámok miatt. A cég akkor határozta el először, hogy a munkásait jobb lenne robotokra cserélni.

Az ördögűzés, a megemelt fizetések és a biztonsági hálók nem oldották meg a problémákat, ezért a vállalat megkezdte a Foxbot robotok gyártását. A gyártó most aktiválta az első 10 000 Foxbotot, de még 2012. vége előtt további 20 000-et akarnak üzembe állítani.

A Foxconn jövőre is folytatja a Foxbotok beüzemelését, a végső cél az, hogy a kínai gyárakban legalább 1 000 000 munkást cseréljenek le robotra. Feltehetően ez sokak elbocsátását vonja maga után, hiszen csak kevés emberre lenne szükség a robotok karbantartásához. 

A gyártó valószínűleg szívesen pótolna mindenkit valamilyen formában, ugyanakkor a robotok csak ismétlődő, egyszerűbb műveletekre képesek, az okostelefonokhoz és tabletekhez pedig még hosszú ideig ezért valódi dolgozókra is szüksége lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.